Naslovnica NAJAVE SUTRA U GRADSKOM PARKU PREDSTAVA “SMJEHULJICA I MRGUD”

SUTRA U GRADSKOM PARKU PREDSTAVA “SMJEHULJICA I MRGUD”

1003
0
Podijeli objavu

Ova predstava na scenu dovodi dva oprečna karaktera: veselu i vječno nasmijanu Smjehuljicu i uvijek namrgođenog i nezadovoljnog Mrguda. Na prvi pogled Smjehuljica nema razloga za smijeh. Ona je jedna od onih mnogobrojnih kojima je rat u njihovoj zemlji razorio obitelj i ukrao djetinjstvo. Sa skupinom izbjeglica noseći i čuvajući cvijet koji joj je jedini ostao kao metafora toplog doma, Smjehuljica pjevajući, plešući i smijući se prolazi nepoznatim krajevima nadajući se da će jednoga dana u nekom dalekom gradu „gdje su kuće sve do neba“ naći svoje roditelje. Taj njezin smijeh naravno nije ona nevoljna reakcija na vanjske i unutarnje podražaje, on je ekspresija pozitivnih emocionalnih stanja i snage ljudskog duha. Njoj suprotstavljen je Mrgud koji premda zapravo nema egzistencijalnih problema svaku pa i najmanju životnu nevolju doživljava tragično i „ne može naći razlog za smijeh“. Njihov kratki susret postat će rasplesan, razigran i raspjevan i zahvaljujući Smjehuljici Mrgud će shvatiti „da je sve razlog za smijeh“. Što nam drugo i preostaje nego svemu se smijati!

SMJEHULJICA I MRGUD – KAZALIŠNA PREDSTAVA
UTORAK, 21. 7. u 10,00 SATI
GRADSKI PARK

ULAZ SLOBODAN !

*Predstava je dio manifestacije Volim… ljeto i kulturu!, Pučkog otvorenog učilišta M. A. Relković koju ostvarujemo uz potporu Grada Nova Gradiška, Ministarstva kulture RH i HAVC-a.

NAJLJEPŠE MOLIMO SVE POSJETITELJE DA SE ZBOG SVOJE I OPĆE SIGURNOSTI PRIDRŽAVAJU PROPISANIH EPIDEMIOLOŠKIH MJERA.

Trajanje predstave: 40 minuta
Autor teksta: Hrvoje Zalar
Režija: Jelena HadžiManev
Glume: Marijana Matoković i Hrvoje Zalar
Scenski pokret: Maja Đurinović/Scenografija i kostimografija: Tončica Knez/Kreacija i izrada lutke: Ljubica Suturović i Arsen Ćosić/Glazba i stihovi: Hrvoje Zalar

POUMAR