Naslovnica TOP NEWS UDRUGA “STUDIO B” – PROVOĐENJE PROJEKTA “MLADI MOGU DRUGAČIJE”

UDRUGA “STUDIO B” – PROVOĐENJE PROJEKTA “MLADI MOGU DRUGAČIJE”

1142
0
Podijeli objavu

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja “Studio B” od početka lipnja provodi projekt pod nazivom „Mladi mogu drugačije“ koji je podržalo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Partneri na projektu su: Udruga za integraciju glazbene kulture mladih „Starci 2001“ i Centar za socijalnu skrb Nova Gradiška. Projekt „Mladi mogu drugačije“ ima za cilj smanjiti pojavne oblike nasilja među mladima, povećati međusektorsku suradnju i promovirati korištenje neformalnog učenja kao uspješnog alata mirovne edukacije na specifičnom geografskom području Brodsko-posavske županije.

U sklopu projektu proveden je trening “Most mira” na kojem je sudjelovalo 14 radnika/ca s mladima iz organizacija civilnog društva, odnosno predstavnika_ca različitih institucija kao što su Centar za socijalnu skrb i odgojno-obrazovne ustanove sa šireg područja grada Nove Gradiške.

Trening je trajao od 7. do 10. srpnja 2020. godine. Sudionici/ce su kroz četverodnevni trening aktivnim sudjelovanjem usvojili znanja o miru, mirovnoj edukaciji, nasilju, sukobu, predrasudama i stereotipima te socijalnoj isključenosti. Nadalje, provedene aktivnosti imale su pozitivan utjecaj na promicanje i provedbu mirovnog obrazovanja i nenasilno rješavanje sukoba te produbljivanje razumijevanje koncepta raznolikosti, nasilja, predrasuda i socijalne isključenosti.

Vrednovanje provedeno zadnji dan provedbe aktivnosti 10. srpnja pokazalo je kako su sudionici iznimno zadovoljni kvalitetom provedbe aktivnosti (ocjena 4.84 od 5); a kao najvažniji ishod učenja izdvajamo razvijanje vještina kritičkog mišljanja koji se odnose na analizu sukoba, njegovih uzroka i posljedica. Sesije ocjenjene ocjenom 5.0 su „Što je mir i mirovna edukacija“, „Nasilje i nenasilje“, „Sukob“ te „Forum teatar. Ponosni smo što je trenerski tim ocijenjen čistom peticom!

Udruga Studio B ovim putem zahvaljuje sudionicima koji su uložili veliki trud u provedbu ovog treninga – aktivnim sudjelovanjem, otvorenošću i pristupačnošću. Napominjemo kako projekt još nije završen, sljede radionice „Zajedno za mir“ i „Forum teatar“ te predavanje „Mapiranje nasilja“.

Ovim putem pozivamo sve mlade da prate našu web stranicuFacebook stranicu udruge te Facebook stranicu projekta i uključe se u aktivnosti projekta kao sudionici i volonteri!