Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti 12 NOVOZARAŽENIH U ŽUPANIJI – U NOVOJ GRADIŠKI ZARAŽENE 4 OSOBE

12 NOVOZARAŽENIH U ŽUPANIJI – U NOVOJ GRADIŠKI ZARAŽENE 4 OSOBE

1045
0
Podijeli objavu

Kako stoji u službenom priopćenju Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije, u posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 12 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te dodatna 2 slučaja osoba koje imaju prebivalište u drugim županijama.

Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Nova Gradiška (4), općina Rešetari (3), grad Slavonski Brod (2) te po 1 osoba s područja općina Staro Petrovo Selo, Bukovlje i Gornja Vrba

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 345, dok je broj aktivnih slučajeva 127 (podatak na jučerašnji dan).

Hospitalizirano je 6 osoba, nema hospitaliziranih osoba na respiratoru.

Pod mjerom samoizolacije se trenutno na području Brodsko-posavske županije nalazi 759 osoba (40 osoba više u odnosu na prethodni dan), od čega se u županijskom karantenskom objektu trenutno nalaze 2 pozitivne osobe.  

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane kao i organizatore javnih i privatnih okupljanja da se privremeno suzdrže od organizacije istih te na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 ukoliko ih ipak organiziraju ili na njima sudjeluju. Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.