Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti U ŽUPANIJI 9 NOVIH POZITIVNIH OSOBA NA KORONA VIRUS

U ŽUPANIJI 9 NOVIH POZITIVNIH OSOBA NA KORONA VIRUS

761
0
Podijeli objavu

U posljednjem 24-satnom razdoblju na području Brodsko-posavske županije evidentirano je devet (9) novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (5) te po 1 osoba u općinama Garčin, Gornja Vrba, Bukovlje i Podcrkavlje. 

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 472, dok je broj aktivnih slučajeva 99. Hospitalizirano je 11 osoba (isto kao i prethodni dan), nema hospitaliziranih osoba na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalaze 474 osobe (35 osoba manje u odnosu na prethodni dan).

Od danas do 30. rujna 2020. godine je u primjeni Odluka o izmjenama Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Brodsko-posavske županije koju je jučer donio Stožer civilne zaštite RH. Ovom Odlukom ograničen je broj osoba na svadbenim svečanostima i pogrebima na najviše 50 osoba, na privatnim svečanostima i proslavama na najviše 20 osoba, na društvenim i javnim okupljanjima na najviše 200 osoba, propisana je obaveza nošenja maski za lice ili medicinskih maski na društvenim i javnim okupljanjima te ugostiteljskim objektima u zatvorenom prostoru, a zabranjene su i posjete korisnicima u ustanovama socijalne skrbi.

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane kao i organizatore javnih i privatnih okupljanja da se privremeno suzdrže od organizacije istih te na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 ukoliko ih ipak organiziraju ili na njima sudjeluju. Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Izvor: Bpz.hr