Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti 11 NOVOZARAŽENIH KORONA VIRUSOM NA PODRUČJU ŽUPANIJE

11 NOVOZARAŽENIH KORONA VIRUSOM NA PODRUČJU ŽUPANIJE

830
0
Podijeli objavu

U posljednjem 24-satnom razdoblju na području Brodsko-posavske županije evidentirano je jedanaest (11) novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije te još jedne osobe koja ima prebivalište u drugoj županiji.

Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (8) te po jedna osoba s područja općina Staro Petrovo Selo, Bebrina i Podcrkavlje.

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 494, dok je broj aktivnih slučajeva i dalje 100 (isto kao i prethodni dan).

Hospitalizirano je 11 osoba (isto kao i prethodni dan), nema hospitaliziranih osoba na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalaze 473 osobe (3 osobe manje u odnosu na prethodni dan).

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane kao i organizatore javnih i privatnih okupljanja da se privremeno suzdrže od organizacije istih te na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 ukoliko ih ipak organiziraju ili na njima sudjeluju. Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Izvor: Bpz.hr