Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti ŽUPANIJA – 15 NOVIH SLUČAJEVA ZARAZE COVID-om 19

ŽUPANIJA – 15 NOVIH SLUČAJEVA ZARAZE COVID-om 19

940
0
Podijeli objavu

Kako doznajemo od Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije, u posljednjem 24-satnom razdoblju na području Brodsko-posavske županije evidentirano je petnaest (15) novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2.

Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (12), općina Bebrina (2) i općina Vrpolje (1).

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 531, dok je broj aktivnih slučajeva 118 (13 aktivnih osoba više nego prethodni dan). I dalje je, kao i prethodnih dana, hospitalizirano 9 osoba, ali nijedna od njih nije na respiratoru.

Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalaze 553 osobe (60 osoba više nego prethodni dan).

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane kao i organizatore javnih i privatnih okupljanja da se privremeno suzdrže od organizacije istih te na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 ukoliko ih ipak organiziraju ili na njima sudjeluju. Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.