Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti STOŽER CZ BPŽ (Covid-19) – 4 NOVOZARAŽENE i 1 PREMINULA OSOBA

STOŽER CZ BPŽ (Covid-19) – 4 NOVOZARAŽENE i 1 PREMINULA OSOBA

748
0
Podijeli objavu

Kako doznajemo od Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije, u posljednjem 24-satnom razdoblju na području Brodsko-posavske županije zabilježena su četiri (4) nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te jedna preminula osoba.

Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina):

Grad Slavonski Brod (2), općina Dragalić (1) i općina Bebrina (1).

Na COVID odjelu slavonskobrodske Opće bolnice preminula je jedna starija ženska osoba (1936. godište) koja je imala i druge komorbiditete. 

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije iznosi 638, dok je broj aktivnih slučajeva 25 (isto kao i prethodni dan).

Ukupan broj preminulih osoba u Brodsko-posavskoj županiji od početka epidemije sada iznosi 6.

Hospitalizirano je 6 osoba (2 osobe manje nego prethodni dan), a jedna hospitalizirana osoba je na respiratoru.

I dalje je prisutan trend smanjivanja broja osoba koje su pod mjerom samoizolacije te ih se trenutno na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 249 (94 osobe manje nego prethodni dan).

Od danas je na snazi „Odluka o izmjenama Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Brodsko-posavske županije” koja će se primjenjivati do 01. studenog 2020. godine, a kojom su epidemiološke mjere uvedene u rujnu djelomično ublažene.

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane kao i organizatore javnih i privatnih okupljanja da se privremeno suzdrže od organizacije istih te na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 ukoliko ih ipak organiziraju ili na njima sudjeluju. Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.