Naslovnica GRAD ODRŽANA IZBORNA SKUPŠTINA TZGNG – VINKO GRGIĆ OSTAJE PREDSJEDNIK SVE DOK OBNAŠA...

ODRŽANA IZBORNA SKUPŠTINA TZGNG – VINKO GRGIĆ OSTAJE PREDSJEDNIK SVE DOK OBNAŠA DUŽNOST GRADONAČELNIKA

800
0
Podijeli objavu

Autori: Franjo Samardžić i Ivanka Herceg.

Pod predsjedanjem zamjenika gradonačelnika Borislava Vidošića 17. listopada održana je izborna Skupština Turističke zajednice grada Nova Gradiška.

Izvješće verifikacijskog povjerenstva o provedenim izborima podnio je Bruno Horvat. Od 52 poziva upućena članovima Turističke zajednice izjavu o određivanju predstavnika u Skupštinu potpisalo je 12 članova i odredilo svoje predstavnike. Na poziv je pisanim putem odgovorilo 15 članova, a od toga su se tri člana očitovala da ne žele predstavnike, dok ostali nisu odgovorili na poziv, što prema aktima podrazumijeva da ne žele svoje predstavnike u Skupštini.

Od ukupno 12 članova na izbornoj Skupštini bilo je nazočno 9 što je dovoljno da se sve Odluke donesu pravovaljano.

Prema Zakonu o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma i Statutu TZ grada Nova Gradiška, verifikacijsko povjerenstvo je zatražilo da se potvrdi mandat predsjedniku Skupštine koja je potom jednoglasno donijela odluku o potvrđivanju mandata predsjedniku Skupštine TZ gradonačelniku Vinku Grgiću dok obnaša dužnost gradonačelnika.

Potvrđeni su i mandati članovima Skupštine od listopada 2020. do listopada 2024. godine. To su Vinko Grgić (predsjednik), Antonija Došlić, Marko Mokrović, Josip Tokić, Bruno Horvat, Damir Martić, Milan Gavrić, Igor Heli, Luka Grgić, Bernard Kumić, Boris Andraković, Robert Mihaljević i Marijan Relković (članovi).

Za članove Turističkoga vijeća Turističke zajednice grada Nova Gradiška na četverogodišnji mandat jednoglasno su izabrani Vinko Grgić, Antonija Došlić, Marko Mokrović, Josip Tokić, Bruno Horvat, Viktorio Brdar, Krešimir Knežević, Mato Blažević i Milan Rosić.

Za predstavnika u Skupštini Turističke zajednice Brodsko-posavske županije jednoglasno je izabran Bruno Horvat.

Izabranima je čestitao Borislav Vidošić i pozvao na aktivan rad u Skupštini i Turističkom vijeću za dobrobit gr ada i Turističke zajednice.

  • Zahvaljujem vam što ste se prihvatili ovih dužnosti. Mnogi ne žele nikakve dužnosti, ne žele ni u čemu sudjelovati, ali su zato jako dobri kritičari i uvijek znaju naći nekakve zamjerke. – rekao je zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić.
  • Šestu sam godinu u Turističkom vijeću i u Skupštini TZ grada Nova Gradiška ispred tvrtke Hrvatska lutrija. Mogu reći da je suradnja bila plodonosna, nastojali smo sudjelovati u manifestacijama koje obogaćuju društveni, kulturni i svaki drugi oblik razvoja grada. Posebno se zahvaljujem direktorici Dinki Matijević i gradonačelniku. Spletom okolnosti došao sam u Novu Gradišku, ostao zaljubljenik ovoga grada i stekao puno prijatelja. Najvažnije je da smo sa mnogim afirmativnim prijedlozima pomogli da ova Turistička zajednica bude snažna i ima viziju. Direktorica je sve ove godine odlično odradila i pripremila operativno-realizacijski dio koji smo mi kao Skupština i Vijeće predložili. Sjetimo se prijašnjih godina kada smo rješavali pitanje smještaja koji nam je malo škripao, pa i manifestacija za koje smo rekli da je važno da one imaju i svoju dohodovnu stranu. Osim troška, očekivali smo i očekujemo kroz boravišnu pristojbu i turističku članarinu da one ostvare rezultat. Koronakriza nas je sve usporila što se vidi u financijskom dijelu. Unatoč tomu Turistička zajednica je ostala čvrsta, stabilna i prepoznata ne samo u novogradiškom kraju, nego i šire. Pratim rad Turističkih zajednica i mogu reći da je malo onih koje se mogu podičiti ovakvim radom. Još jedanput čestitke i gradonačelniku. Moram dodati da se vidi da Grad značajna financijska sredstva ulaže u razvoj turizma i razvoj grada. Malo je gradova i gradonačelnika i njegovih suradnika koji na tom dijelu rade kao ovdje. – rekao je Bruno Horvat.

Zahvalila se i Dinka Matijević, direktorica Turističke zajednice grada Nova Gradiška svima koji su, kako je naglasila, pristali biti dio novogradiške turističke priče.

  • Posebno ističem da je riječ o volonterskom radu i vi ste ovdje jer želite dobro ovoj instituciji i gradu. Hvala vam na tome. Za dva tjedna ćemo se ponovno sastati i donijeti godišnji Plan i program rada za iduću godinu. Očekujem da će te doći sa konkretnim prijedlozima i idejama. Sve ono što nije dobro slobodno recite, sve što trebamo popraviti, popravit ćemo i sve vaše ideje po pitanju razvoja turizma su dobrodošle. – kazala je Dinka Matijević i dodala da i dalje očekuje dobru suradnju.