Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti PROŠLI VIKEND 28 NOVOZARAŽENIH, A U POSLJEDNJA 24 SATA 11. DVOJE IZ...

PROŠLI VIKEND 28 NOVOZARAŽENIH, A U POSLJEDNJA 24 SATA 11. DVOJE IZ NOVE GRADIŠKE

808
0
Podijeli objavu

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je 11 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2.

Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina):

Grad Slavonski Brod (6), grad Nova Gradiška (2) te po jedna zaražena osoba sa područja općina Staro Petrovo Selo, Brodski Stupnik i Donji Andrijevci.

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 765, dok je broj aktivnih slučajeva 84.

Hospitalizirano je 9 osoba (1 osoba manje prethodni dan) od čega je jedna hospitalizirana osoba na respiratoru.

Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 455 osoba (23 osobe manje nego prethodni dan).

Tijekom proteklog tjedna inspektori civilne zaštite izvršili su 96 nadzora nad poštivanjem epidemioloških mjera u gospodarskim subjektima i na javnim okupljanjima.

Kod 17 gospodarskih subjekata ili organizatora javnih okupljanja evidentirano je kršenje epidemioloških mjera i to u noćnim klubovima (6), u raznim trgovinama (5), na sportskim natjecanjima/utakmicama (3), u ostalim ugostiteljskim objektima (2) i na svadbenim svečanostima (1) te su izrečena upozorenja radi pridržavanja istih. 

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane kao i organizatore javnih i privatnih okupljanja da se privremeno suzdrže od organizacije istih te na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 ukoliko ih ipak organiziraju ili na njima sudjeluju. Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Izvor: Bpz.hr