Naslovnica GRAD BORISLAV VIDOŠIĆ ĆE UMJESTO GRGIĆA OBNAŠATI FUNKCIJU GRADONAČELNIKA

BORISLAV VIDOŠIĆ ĆE UMJESTO GRGIĆA OBNAŠATI FUNKCIJU GRADONAČELNIKA

1190
0
Podijeli objavu
Photo: novagradiska.eu/arhiva

Kako smo pisali jučer, gradonačelnik Nove Gradiške i saborski zastupnik Vinko Grgić podnio je pismenu ostavku, te je ista pristigla i u Gradsku upravu kao pravovaljana.

U ovoj situaciji, funkciju temeljenu na Grgićevoj punomoći, dužnost gradonačelnika obnašat će dosadašnji zamjenik za društvene djelatnosti Borilsav Vidošić.

Kako je kazao, Vinko Grgić će se pismeno očitovati o razlozima podnošenja ostavke.

Pismenu ostavku gradskoj upravi proslijedio je Grgićev odvjetnik Zoran Mataić.

Kako je obrazložio tajnik Grada Zlatko Zebić, Borislav Vidošić je na listi za izbor gradonačelnika bio kao zamjenik na drugom mjestu i po tom zakonskom osnovu će dužnost gradonačelnika obnašati do izbora.

“S jučerašnjim danom dosadašnji gradonačelnik Vinko Grgić podnio je ostavku. Temeljem zakonskih odredbi, podnošenjem ostavke mandat gradonačelnika prestaje silom zakona onoga trenutka kada je urudžbiran u Gradu Novoj Gradiški. Jučer smo to i obavili, što znači da od danas gradonačelnik Grgić više ne obavlja ovu funkciju”. – kazao je Zlatko Zebić, tajnik Grada, pročelnik za upravne i pravne poslove.

Slijedeći četvrtak održat će se Gradsko vijeće, a prema riječima Borislava Vidošića nastavit će se svi započeti projekti.