Naslovnica EU OPĆINA VRBJE – PETICOM OCIJENJENO PRVO VREDNOVANJE PROJEKTA “ZAJEDNO ZA ŽENE”

OPĆINA VRBJE – PETICOM OCIJENJENO PRVO VREDNOVANJE PROJEKTA “ZAJEDNO ZA ŽENE”

907
0
Podijeli objavu

Općina Vrbje od 18. lipnja 2020. provodi projekt „Zajedno za žene“ koji je odgovor na poziv Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II. Kroz projekt zaposleno je 10 teže zapošljivih žena s područja općine čiji je posao pružanje usluge pomoći u kući za 60 najpotrebitijih žitelja s istog područja.

Nakon gotovo tri mjeseca provedbe projekta proveli smo prvo vrednovanje kvalitete usluge kod krajnjih korisnika/ica. Vrednovanje je provela koordinatorica projekta u svrhu mjerenja njihova zadovoljstva pruženom uslugom kako bismo na vrijeme mogli promijeniti pristup i unaprijediti uslugu u slučaju postojanja nedostataka u provedbi.

Vrednovanje je provedeno putem anketnog upitnika čija su pitanja bila u potpunosti prilagođena krajnjim korisnicima radi lakšeg razumijevanja i dobivanja što relevantnijih podataka koje ćemo moći upotrijebiti kao vodič za povećanje kvalitete usluge u budućnosti.

Svih 7 pitanja koliko ih je postavljeno u upitniku, a koja mjere zadovoljstvo uslugom (pristojno i ugodno ophođenje gerontodomaćice, kvaliteta pružene usluge, razina komunikacije, količina vremena koje gerontodomaćica provede kod njih, opseg poslova koji obavlja), korisnici su ocijenili visokom ocjenom, te je ukupna ocjena gotovo svih aspekata bila 5,0!

Jedini aspekt ocijenjen sa 4,98 je količina vremena koje gerontodomaćice mogu provesti kod pojedinog korisnika; što će projektni tim uzeti u obzir prilikom izrade tjednih rasporeda.

Na pitanje koliko im je važna usluga pomoći u kući, te koliko im pružena usluga povećava kvalitetu života od 1 do 5, korisnici su odgovorili s čistom peticom.

Takav rezultat dodatno potvrđuje opravdanost i potrebu za provedbom ovog projekta na području općine.

Kako pomoć u kući utječe na osjećaje krajnjih korisnika pokazuje opisni dio upitnika gdje je vidljivo da se sretno osjeća njih 39, zahvalno 55, prihvaćeno 27, te manje usamljeno njih 34. Nitko od korisnika nije izrazio nezadovoljstvo, dosadu ili nepovjerenje.

Ovakav rezultat motivirao je projektni tim da se i dalje nastavi truditi i kako bi omogućio vrhunsku uslugu onima kojima je najpotrebnija, a koji su putem ove ankete, to i potvrdili. Naše gerontodomaćice iznimno su zadovoljne povratnom informacijom krajnjih korisnika što im je dalo dodatan vjetar u leđa da svoj posao obavljaju još bolje i kvalitetnije. Ovako visoka ocjena zadovoljstva pruženom uslugom još više dobiva na vrijednosti kad se u obzir uzme i izvanredna situacija uzrokovana virusom Covid 19 gdje je ona socijalna komponenta, a koja je najvažnija krajnjim korisnicima, ograničena.

Također, ovaj je mjesec u sklopu podjele paketa krajnjim korisnicima/icama projektni tim – načelnik Općine Vrbje Igor Jurišić, njegova zamjenica Barbara Jurčević, te koordinatorica projekta, obišao sve krajnje korisnike/ice u naselju Mačkovac, uručio im pakete, te kroz razgovor s korisnicima/icama saznao u kojim područjima ostvarivanja raznih socijalnih prava im treba pomoć, kako bismo što bolje odgovorili na njihove potrebe i utjecali na podizanje kvalitete njihova života.

Podsjetimo, projekt „Zajedno za žene“ sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 928.650,00 kuna sa stopostotnim financiranjem iz EU sredstava.

Općina Vrbje