Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti U ŽUPANIJI REKORDNIH 127 NOVOZARAŽENIH – U NOVOGRADIŠKOJ BOLNICI JOŠ JEDNA PREMINULA...

U ŽUPANIJI REKORDNIH 127 NOVOZARAŽENIH – U NOVOGRADIŠKOJ BOLNICI JOŠ JEDNA PREMINULA OSOBA

791
0
Podijeli objavu
Stjepan Bošnjaković, načelnik stožera CZ Brodsko-posavske županije

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je 127 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 od čega je jedna osoba s prebivalištem u drugoj županiji.

To je do sada najveći broj zaraženih osoba u 24-satnom razdoblju u Brodsko-posavskoj županiji od početka epidemije.

Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina):

Grad Slavonski Brod (61), općina Podcrkavlje (11), općina Nova Kapela (3), općina Oriovac (3), općina Oprisavci (3), općina Bebrina (2) te po jedna zaražena osoba sa područja grada Nova Gradiška i općina Garčin, Okučani, Sibinj, Sikirevci, Brodski Stupnik, Staro Petrovo Selo.

Za preostalih 36 osoba u tijeku je epidemiološka obrada.

U novogradiškoj bolnici preminula je jedna ženska osoba (1932. godište).

U jednom privatnom domu za starije i nemoćne osobe na području Brodsko-posavske županije pozitivna su 22 korisnika te 9 zaposlenika. Dio korisnika čija je klinička slika to zahtijevala je hospitaliziran u slavonskobrodskoj bolnici. Zbog dvije pozitivne učiteljice u jednoj osnovnoj školi na području Brodsko-posavske županije, u samoizolaciju su stavljena 3 razredna odjela te još troje djelatnika iz redova nastavnog osoblja.

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 1.316, dok je broj aktivnih slučajeva 426.

Od početka epidemije na području Brodsko-posavske županije preminulo je 9 osoba. Hospitalizirano je ukupno 36 osoba (5 osoba više nego prethodni dan) od čega 27 osoba u slavonskobrodskoj bolnici te 9 osoba u novogradiškoj bolnici.

Jedna hospitalizirana osoba je na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 939 osoba (170 osoba više nego prethodni dan).

Izvor: Bpz.hr