Naslovnica CRNA KRONIKA I ZA SVE SVETE BILO JE PIJANIH VOZAČA BEZ DOZVOLE, A 75-godišnjak...

I ZA SVE SVETE BILO JE PIJANIH VOZAČA BEZ DOZVOLE, A 75-godišnjak JE I VRIJEĐAO POLICIJSKE SLUŽBENIKE

714
0
Podijeli objavu

Kako doznajemo od Policijske uprave Brodsko-posavske županije, subotu, 31. listopada, oko 21.30 sati, u Novoj Gradiški, policijski službenici su kontrolirali 19-godišnjaka, kako alkoholiziran upravlja osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom.

Izvršenim alkotestiranjem, u organizmu počinitelja očitana je koncentracija od 1,08 g/kg alkohola u krvi u organizmu ispitanika. Vozač također kod sebe nije imao osobnu iskaznicu.

U nedjelju, oko 0.30 sati, novogradiški policajci su u Kovačevcu zaustavili osobni automobil, kojim je upravljao 32-godišnji recidivist pod utjecajem alkohola. U njegovu organizmu je očitana koncentracija alkohola od 1,32 promila.

Također u nedjelju (1. studenog), u 22.40 sati, u Novoj Gradiški, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, prilikom redovitog nadzora prometa, zaustavili su osobni automobil (zadarskih registracijskih oznaka) kojim je upravljao 75-godišnjak.

Vozač je bio pod vidnim utjecajem alkohola, no odbio je ponuđeno alko-testiranje, te je pritom riječima vrijeđao i omalovažavao policijske službenike.

Alkoholizirani vozači su dovedeni u prostorije policijske postaje, gdje su smješteni do prestanka djelovanja učinka alkohola. Protiv počinitelja prekršaja, policijski službenici podnose Prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o osobnoj iskaznici.