Naslovnica CRNA KRONIKA NA AUTOCESTI KOD DRAGALIĆA DOGODILE SE DVIJE PROMETNE NESREĆE

NA AUTOCESTI KOD DRAGALIĆA DOGODILE SE DVIJE PROMETNE NESREĆE

1238
0
Podijeli objavu

Izvor i foto: PUBP

Policijski službenici protiv 46-godišnjaka i 25-godišnjaka podnose prekršajne prijave mjerodavnom Općinskom sudu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Na autocesti A3, u blizini Dragalića, u ponedjeljak, u 15.05 i 15.07 sati, dogodile se dvije prometne nesreće u kojima je sudjelovalo nekoliko vozila, a u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba.

Policijski službenici su očevidom utvrdili, da je 46-godišnjak, upravljajući teretnim automobilom, švicarskih registracijskih i nacionalnih oznaka, krećući se u mjeru zapada, zbog ne držanja dovoljnog razmaka kada se kreće iza drugog vozila, prednjim dijelom udario u poluprikolicu teretnog automobila (registracijskih oznaka Republike Srbije), koji se kretao ispred, a kojim je upravljao 44-godišnjak.

Teretni automobil švicarskih registracijskih oznaka je nakon udara prešao na lijevu prometnu traku, kojom se u tom trenutku kretao osobni automobil Škoda (francuskih registracijskih oznaka), kojim je upravljao 53-godišnjak, te je došlo do udara prednjeg dijela osobnog automobila u stražnji bočni dio (švicarskog) teretnog vozila.

Nakon udara osobni automobil je sletio s kolnika, udarivši u središnju ogradu, dok se teretni automobil (CH) zaustavio na desnoj prometnoj traci.

Nakon toga, u 15.07 sati, 25-godišnjak je upravljao tegljačem (registracijskih i nacionalnih oznaka Bosne i Hercegovine), neprilagođenom brzinom, uslijed čega nije na vrijeme uočio prometnu nesreću ispred sebe na cesti, te je prednjim dijelom tegljača udario u zaustavljeni teretni automobil (švicarskih registracijskih oznaka). Potom je 25-godišnjak izgubio nadzor nad tegljačem i sletio sa kolnika, udarivši u zaštitnu ogradu, te je potom sletio u kanal, gdje se tegljač prevrnuo na bočnu stranu.

Teretni automobil švicarskih registracijskih oznaka je od jačine udara, odbačen na lijevu prometnu traku.

U prometnim nesrećama nije bilo ozlijeđenih osoba. Policijski službenici protiv 46-godišnjaka i 25-godišnjaka podnose prekršajne prijave mjerodavnom Općinskom sudu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.