Naslovnica PROSVJETA Industrijsko-obrtnička škola DONACIJA INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKOJ ŠKOLI KAO POTICAJ UČENICIMA ZA IZABRANO ZANIMANJE

DONACIJA INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKOJ ŠKOLI KAO POTICAJ UČENICIMA ZA IZABRANO ZANIMANJE

1424
0
Podijeli objavu

Industrijsko-obrtničku školu, pred Sv. Nikolu obradovala je tvrtka “Tokić” autodijelovi iz Zagreba donacijom od 10 tisuća kuna.

Naime, na tu ideju je došao Josip Tokić, suradnik navedene tvrtke i vlasnik automehaničarske radionice “Tokić” kod kojega učenici Industrijsko-obrtničke škole Nova Gradiška, smijer Automehaničar, pohađaju praktični dio nastave.

Miro Begović, predstavnik tvrtke “Tokić” autodijelovi, uručio je ovu hvalevrijednu donaciju.

Ivanka Mutnjaković, profesorica stučnih i teorijskih predmeta automehaničarima, bila je iznimno zahvalna na donaciji istaknuvši kako će im isti novac jako dobro doći u školskom praktikumu zanimanja mehatroničar.

  • Želimo se zahvaliti našem sugrađaninu Josipu Tokiću koji nas je predložio renomiranoj tvrtki „Tokić” d.o.o.. Naravno, od sveg srca zahvaljujemo i našem sponzoru tvrtki „Tokić” d.o. o. koja će nam pokloniti ovu vrijednu donaciju. Školi, učenicima i profesorima će ovo itekako dobro doći, dobivena sredstva planiramo iskoristiti u školskom praktikumu za učenike koji se školuju u zanimanju mehatroničar. Najvjerojatnije ćemo od dobivenih sredstva kupiti nešto za autodijagnostiku. Svake godine imamo desetak upisanih učenika u smjer mehatroničar, učenici imaju kombiniranu teorijsku i stručnu nastavu, a tijekom školovanja pokušavamo ih osposobiti za tržište rada”. – riječi su Ivanke Mutnjaković.
  • “Budući sam i sam bio polaznik ove škole, nisam morao puno razmišljati koga predložiti. Svake godine imam po tri učenika ove škole na stručnoj praksi, stoga mi je ovo bio normalan slijed. U svijetu obrtništva sam od 1998. godine, imam zaposlenih 11 djelatnika, borimo se na sve moguće načine. Korona nas je „uzdrmala” malo, ali ne damo se. Učenici koji se školuju za ovo zanimanje uglavnom posao nađu u mom servisu, ali neki od njih se odlučuju i za samostalno otvaranje obrta”. – istaknuo je Josip Tokić.
  • “Našli smo se ovdje kako bi donirali sredstva vašoj strukovnoj školi povodom trideset godina rada naše tvrtke. Vaš sugrađanin Josip Tokić kao naš vanjski partner i zastupnik naših dijelova za rezervne dijelove predložio je novogradišku Industrijsko obrtničku školu za dobivanje naše novčane donacije, stoga smo na neki način i ovim činom htjeli potaknuti djecu da se odluče za ovo zanimanje”. – naveo je Miro Begović.