Naslovnica CRNA KRONIKA BURAN TJEDAN ZA POLICIJU – 12 PROMETNIH NESREĆA i ČAK 380 PROMETNIH...

BURAN TJEDAN ZA POLICIJU – 12 PROMETNIH NESREĆA i ČAK 380 PROMETNIH PREKRŠAJA

814
0
Podijeli objavu

Na prometnicama Policijske uprave brodsko-posavske od 30. studenoga do 6. prosinca, dogodilo se 12 prometnih nesreća, od kojih jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama (jedna osoba lakše ozlijeđena) i 11 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Policijski službenici su u spomenutom razdoblju, nadzirući promet, evidentirali 380 prometnih prekršaja. Utvrđeno je 168 prekršaja nepropisnih brzina, 26 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 10 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 9 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje, 9 prekršaja pretjecanja i obilaženja, te drugi prometni prekršaji (3 prekršaja upravljanja bez položenog vozačkog ispita, 3 prekršaja isteka važenja prometne dozvole, 2 prekršaja upravljanja pod zabranom, 2 prekršaja neregistrirano vozilo, 1 prekršaj nepoštivanja prednosti prolaza i dr.).

Policajci kaznili vozača zbog nepropisne brzine od 245 km/h, te iz prometa isključili biciklistu, koji je bio pod utjecajem alkohola (2,07 promila)

Policijski službenici su u kontinuiranim nadzorima prometa na autocesti A3, utvrdili da 56-godišnjak upravlja osobnim automobilom, krećući se nepropisnom brzinom od 245 km/h.

Dana 7. prosinca, oko ponoći, u Rešetarima, iz prometa su isključili alkoholiziranog 45-godišnjaka koji je upravljao biciklom s 2,07 promila alkohola u organizmu.

Također je utvrđeno (6. prosinca, u 17.10 sati), da 28-godišnjak upravlja osobnim automobilom krećući se kroz naselje (Bartolovci) nepropisnom brzinom od 98 km/h.

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske i dalje nastavljaju kontinuirano nadzirati promet s naglaskom na teže prometne prekršaje i recidiviste.

Budite oprezni u prometu!

Izvor: PUBP