Naslovnica CRNA KRONIKA U KOVAČEVCU VOZIO SA 2,38 PROMILA, A U STAROM PETROVOM SELU NARUŠAVANJE...

U KOVAČEVCU VOZIO SA 2,38 PROMILA, A U STAROM PETROVOM SELU NARUŠAVANJE JAVNOG REDA I MIRA

759
0
Podijeli objavu

Policijski službenici protiv 29-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenih prekršaja

Prilikom postupanja policijskih službenika Policijske postaje Nova Gradiška, jučer (8. prosinca), u 15.40 sati, na području Starog Petrovog Sela, 29-godišnjak je narušavao javni red i mir.

Nakon upozorenja policijskih službenika u vezi uklanjanja automobila sa kolničke trake u cilju nesmetanog odvijanja prometa i traženja na uvid osobne iskaznice, 29-godišnjak je galamio, vrijeđao riječima i omalovažavao policijske službenike, te odbio dati na uvid osobnu iskaznicu.

Potom je priveden u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje, kojom prilikom je utvrđeno da nije u zakonskom roku prijavio prebivalište/boravište.

Policijski službenici protiv 29-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu, Stalna služba u Novoj Gradiški (Prekršajni odjel), zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, Zakona o prebivalištu i Zakona o osobnoj iskaznici.   

Zbog visoke koncentracija alkohola, vozača su prethodno pregledali liječnici i potvrdili da je sposoban za zadržavanje do otriježnjenja.

Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, jučer su prilikom nadzora prometa, u 9 sati, u Kovačevcu, zaustavili 59-godišnjeg vozača osobnog automobila.

Zbog sumnje da upravlja automobilom pod utjecajem alkohola, vozač je alko-testiran i pritom je u njegovu organizmu očitana koncentracija alkohola od 2,38 promila. Policajci su ga odmah isključili iz prometa i zadržali u policiji na otriježnjenju.

Zbog visoke koncentracija alkohola, vozača su prethodno pregledali liječnici i potvrdili da je sposoban za zadržavanje do otriježnjenja.

Policijski službenici su 59-godišnjaku uručili prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Izvor: PUBPZ