Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti ŽUPANIJA – SJEDNICA GOSPODARSKO SOCIJALNOG VIJEĆA S TEMOM PRORAČUNA i REBALANSA

ŽUPANIJA – SJEDNICA GOSPODARSKO SOCIJALNOG VIJEĆA S TEMOM PRORAČUNA i REBALANSA

748
0
Podijeli objavu

Dužnost predsjednice GSV-a  u 2021. godini vršiti će  Ankica Vidaković (HUP), a  potpredsjednikaStjepan Bošnjaković (BPŽ) i Nada Lovrić (Sindikat)

U Velikoj vijećnici županijske uprave s početkom u 10 sati održana je sjednica gospodarsko socijalnog vijeća (GSV). Uoči sjednice Županijske skupštine na Dnevnom redu današnje sjednice bile su točke:

Davanje mišljenja o Prijedlogu izmjena i dopuna proračuna Brodsko-posavske županije za 2020. godinu te Davanje mišljenja o prijedlogu Proračuna Brosko-posavske županije za 2021. godinu

Vijeće je jednoglasno podržalo ovakav proračun kao i rebalans proračuna svjestan činjenica i okolnosti na temelju kojih je proračun izrađen.

Na današnjoj sjednici GSV-a usvojen je i Prijedlog programa rada GSV-a za 2021. godinu. Prema programu rada GSV će u razdoblju svibanj/lipanj 2021 razmatrati informacije o nezaposlenosti i zapošljavanju u Brodsko-posavskoj županiji u 2020. godini, dok će u lipnju razmatrati Izvješća o izvršenju Proračuna BPŽ u 2020. s prijedlogom godišnjeg izvještaja o izvršenju.

U srpnju će na dnevnom redu GSV-a biti točka Razmatranje Izvješća o stanju u poljoprivredi na području Brodsko-posavske županije u 2020. , dok će se o Analizi poslovanja gospodarstva Brodsko-posavske županije u 2020. s dostupnim pokazateljima za 2021. raspravljati u ruju iduće godine.

Tijekom godine, odnosno, prema potrebi GSV će dati mišljenja o Prijedlogu izmjena i dopuna Proračuna Brodsko-posavske županije za 2021.te o o Prijedlogu odluke o izmjenama i dopunama Odluke o izvršenju proračuna BPŽ za 2021.

Za rujan je predviđeno i Razmatranje izvješća o izvršenju Proračuna Brodsko-posavske županije u razdoblju od 1. siječnja do 30. lipnja, dok će GSV svoje mišljenje o Prijedlogu proračuna Brodsko-posavske županije za 2022. dati u prosincu 2021. godine, kada će raspravljati i o Planu razvoja Brodsko-posavske županije 2021. – 2027.

Prema programu rada GSV će ostala pitanja iz svoga djelokruga rada razmatrati tijekom godine prema potrebi.

Pod točkom “Razno” imenovani su novi predsjednici i potpredsjednici za 2021. godinu, pa će tako dužnost predsjednice GSV-a vršiti Ankica Vidaković kao predstavnik HUP-a, dok će potpredsjednici biti Stjepan Bošnjaković u ime Brodsko-posavske županije te Nada Lovrić ispred Sindikata.

Izvor: Bpz.hr