Naslovnica C'EST LA VIE GD CRVENI KRIŽ: UVODNA KONFERENCIJA PROGRAMA “ZAŽELI“ – ZAPOŠLJAVANJE ŽENA – faza...

GD CRVENI KRIŽ: UVODNA KONFERENCIJA PROGRAMA “ZAŽELI“ – ZAPOŠLJAVANJE ŽENA – faza II.” ZA OPĆINE DAVOR, DRAGALIĆ i VRBJE /VIDEO/

1631
0
Podijeli objavu

U prostoru društva Crvenog križa Nova Gradiška održana je uvodna konferencija povodom predstavljanja projekta “ZAŽELI – Program zapošljavanja žena-faza II. u općinama Davor, Vrbje i Dragalić”.

Projekt je predstavio Franjo Pavlović, voditelj navedenog projekta koji se provodi unutar operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Europskog socijalnog fonda.

Uz novinare, konferenciji su nazočili Ivica Marjanović, predstavnik Općine Davor, Ernestina Straga – Šašić, predstavnica LAG-a Zapadna Slavonija i Marta Matošević i Kristina Arić, koordinatorice na projektu koje će nadzirati da se projekt uspješno sprovede, tj. koordinirati zaposlenice i korisnice.

  • VIŠE O PROJEKTU U VIDEO SNIMCI GOVORA FRANJE PAVLOVIĆA, VODITELJA PROJEKTA:
Franjo Pavlović, voditelj projekta ( Crveni križ Nova Gradiška )

Razdoblje trajanja ovog projekta teškog 4.998.040,00 kuna je 18 mjeseci.

Zaposlit će se 58 teže zapošljivih i dvije koordinatorice projekta. Svaka žena će skrbiti o 6 korisnika, a u 12 mjeseci će steći i nova iskustva, radne sposobnosti i obuke za gerentodomaćice što će im omogućiti prednost u daljnjem zapšošljavanju.

Zaposlenice i koordinatorice skrbit će i voditi brigu za čak 348 starih i nemoćnih osoba sa područja općina Davor, Vrbje i Dragalić.

Također će se korisnicima podijeliti i 4176 higijenskih potrepština.

Ivica Marjanović ( Općina Davor )

Program “ZAŽELI – Program zapošljavanja žena-faza II. u općinama Davor, Vrbje i Dragalić” unutar operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Europskog socijalnog fonda, nastavak je prve faze koja je završila 2020. godine.

Voditelj projekta Franjo Pavlović izrazio je zadovoljstvo nastavkom projekta i njegovim doprinosom za povećanje kvalitete života i socijalne uključenosti starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju u lokalnoj zajednici.

  • Projekt se provodi s ciljem osnaživanja i unaprjeđivanja radnog potencijala teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja zapošljavanjem na području općina Davor, Vrbje i Dragalić radi sprečavanja posljedica nezaposlenosti i rizika od siromaštva te ujedno i poticanja socijalne uključenosti i povećanja razine kvalitete života krajnjih korisnika. – ističe Franjo Pavlović.

Gradsko društvo Crvenog križa potpisalo je 4. rujna 2020. godine ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.

Uz spomenute općine, partneri na ovom projektu su i Hrvatski zavod za zapošljavanjePodručni ured Slavonski Brod i Centar za socijalnu skrb Nova Gradiška.

Ernestina Straga – Šašić ( LAG Zapadna Slavonija )