Naslovnica GRAD Crkva UPALJENA I ČETVRTA ADVENTSKA SVIJEĆA UOČI ZADNJE NEDJELJE DOŠAŠĆA

UPALJENA I ČETVRTA ADVENTSKA SVIJEĆA UOČI ZADNJE NEDJELJE DOŠAŠĆA

987
0
Podijeli objavu

Uoči četvrte nedjelje došašća, uz molitvu nekolicine građana, upaljena je i četvrta adventska svijeća na adventskom vijencu postavljenom na kružnom toku kod crkve Bezgrješnog začeća blažene djevice Marije.

Zbog epidemioloških mjera nije organizirano pjevanje župnog zbora i prigodna molitva kao dosadašnjih godina koju su predvodili Marko Dušak i nedavno preminuli velečasni Branko Gelemanović.

  • Ovo svjetlo bit će znak čežnje za Bogom i njegovom puninom u vremenu kada se brzo gase malene nade, a žeđ za konačnim smislom biva sve veća. Molimo da naučimo kršćanski bdjeti uz zahvalnosti za dar života i da u sebi osjetimo poziv koji je Bog podario svakom čovjeku, da živimo život ljubavi, koju nam je Isus Krist darovao. Ovo je svjetlo i znak naše molitve, ponajprije blagoslova. Zahvalimo Bogu za ljude, događaje i doživljaje koji su ostavili blagoslov i trag u nama, da nam iskustva pomažu da uklanjamo tamu iz svoga života o budemo blagoslov drugima…
  • Svaka svijeća koju palimo, svako ovo divno svjetlo koje svijetli u našemu parku, našem gradu, u našim izlozima i na našim kućama neka bude upravo poziv da ne budemo u mraku, da ne budemo u zlu i neprijateljstvu. Neka svako od sebe učini ono malo što može. Kad svako malo učini ono malo lijepoga, dobroga i Bogu ugodnoga, onda će i ova Župa i ovaj grad, i ova Domovina i čitav ovaj svijet biti bolji i biti ljepši. – govori su velečasni Marko Dušak 2017. god.