Naslovnica CRNA KRONIKA PROŠLI TJEDAN BURAN ZA POLICIJU – KRAĐE, PROMETNE NESREĆE i PREKRŠAJI, PREVRTANJE...

PROŠLI TJEDAN BURAN ZA POLICIJU – KRAĐE, PROMETNE NESREĆE i PREKRŠAJI, PREVRTANJE TRAKTORA…

796
0
Podijeli objavu

VIKEND PROMETNI PREKRŠAJI

Na području Policijske uprave brodsko-posavske, tijekom vikenda, policijski službenici su utvrdili 201 prometni prekršaj.

U subotu, u 14.45 sati, na 151. kilometru autoceste A3, policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije Uprave policije, nadzirući promet, zaustavili su osobni automobil, kojim je pod utjecajem alkohola od 2 promila, upravljao 37-godišnjak.

Prekršitelj je smješten u posebne prostorije Policijske postaje Nova Gradiška do prestanka djelovanja utjecaja alkohola.

Istog dana, oko 23 sata, policijski službenici Policijske postaje Okučani, zaustavili su u prometu osobni automobil kojim je upravljao 32-godišnjak, a koji se odbio podvrgnuti ispitivanju ili stručnom pregledu prisutnosti droga u organizmu.

Prilikom pregleda vozila i osobe, policajci su kod 22-godišnjeg suvozača pronašli i oduzeli 5,75 grama marihuane.

Policijski službenici protiv počinitelja podnose prekršajne prijave nadležnom Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

22-GODIŠNJAKU ZA PROMETNE PREKRŠAJE 30 DANA ZATVORA

U petak (18. prosinca), proveden je žurni prekršajni postupak kojim je 22-godišnjak proglašen krivim te mu je izrečena zatvorska kazna od 30 dana kao i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci. Istog dana policijski službenici su 22-godišnjaka predali u zatvor u Požegu na izdržavanje kazne.

Pogledajte prethodno objavljenu vijest: LINK

PRONAĐEN POČINITELJ IMOVINSKIH KAZNENIH DJELA

Dobrom suradnjom policijskih službenika Policijske uprave brodsko-posavske i Policijske uprave Zagrebačke, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom zbog osnove sumnje u počinjenje više kaznenih djela krađe i teške krađe.

Provedenim istraživanjem potvrđena je sumnja da je 43-godišnji hrvatski državljanin tijekom prosinca ove godine počinio dva kaznena djela krađe i pet kaznenih djela teške krađe na području Slavonskog Broda, te je počinio ukupnu štetu u iznosu od nekoliko tisuća kuna.

Policijski službenici podnose Izvješće nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu kao dopunu kaznenim prijavama.

PREVRTANJE TRAKTORA

Dana 19. prosinca oko 10,45 sati u predjelu „Malčanski vinogradi“ kod Nove Gradiške, došlo je do prevrtanja traktora, kojom prilikom je jedna osoba teško ozlijeđena.

Provedenim očevidom policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška su utvrdili da je do prevrtanja traktora, kojim je upravljao 67-godišnjak, došlo iz razloga što je na nizbrdici, u jednom trenutku došlo do naglog ubrzanja kretanja traktora, a nakon čega je došlo do prevrtanja traktora. U ovom događaju teške tjelesne ozljede je zadobio 67-godišnji vozač, kojemu je liječnička pomoć ukazana u bolnici u Novoj Gradiški, gdje je i zadržan na daljnjem liječenju.

Policija o ovom događaju podnosi izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

U PROMETNOJ NESREĆI TEŠKO OZLIJEĐEN SUVOZAČ

U petak (18. prosinca), oko 12.30 sati, u blizini naselja Banićevac dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe ozlijeđene.

Policija je očevidom utvrdila da je do prometne nesreće došlo na način da je 18-godišnjak upravljao osobnim automobilom požeških registracijskih oznaka i u jednom trenutku prilikom izlaska iz zavoja, uslijed neprilagođene brzine, izgubio je nadzor nad vozilom te sletio na poljoprivrednu površinu kojom prilikom je došlo i do prevrtanja vozila na krov.

U prometnoj nesreći 18-godišnji vozač je zadobio lakše tjelesne ozlijede, dok je 21-godišnji suvozač zadobio teške tjelesne ozljede. Ozlijeđenima je pružena liječnička pomoć u bolnici u Požegi.

Policijski službenici protiv vozača podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

PROŠLOTJEDNI KONTINUIRANI NADZORI PROMETA

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 14. do 20. prosinca, dogodilo se 20 prometnih nesreća, od kojih pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 15 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama ozlijeđeno je ukupno šest osoba, i to: četiri osobe su zadobile teže, a dvije osobe lakše tjelesne ozlijede.

U spomenutom razdoblju, policijski službenici su utvrdili 425 prometnih prekršaja, od čega 185 prekršaja nepropisnih brzina, 49 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 23 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 9 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Prošlotjedni „rekorderi“ su 41-godišnjak, koji je upravljao osobnim automobilom, autocestom A3, nepropisnom brzinom od 227 km/h, dok je 44-godišnjak kroz naseljeno mjesto (Bukovlje), upravljao osobnim automobilom brzinom od 98 km/h, te 37-godišnjak, koji je upravljao osobnim automobilom s 2 promila alkohola u organizmu.

Tijekom vikenda, od 18. do 20. prosinca, policijski službenici su na autocesti utvrdili nepropisnu brzinu od 198 km/h (osobnim automobilom upravljao 46-godišnjak), u Slavonskom Brodu nepropisnu brzinu od 91 km/h (osobnim automobilom upravljao 30-godišnjak) te su očitali najveću koncentraciju alkohola od 2 promila u organizmu 37-godišnjeg vozača osobnog automobila.

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske nastavljaju s aktivnostima nadzora prometa s naglaskom na teže prometne prekršaje, te pozivaju sudionike u prometu na pridržavanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Izvor: Policijska uprava brodsko-posavska