Naslovnica CRNA KRONIKA POKUŠAO PROŠVERCATI 6 KALAŠNJIKOVA i STRELJIVO u HRVATSKU

POKUŠAO PROŠVERCATI 6 KALAŠNJIKOVA i STRELJIVO u HRVATSKU

839
0
Podijeli objavu

Na graničnom prijelazu Stara Gradiška, na ulazu u Republiku Hrvatsku, dana 27. prosinca, u 22 sata, graničnoj kontroli je, između ostalih, podvrgnut osobni automobil (čeških nacionalnih i registracijskih oznaka) i 35-godišnji vozač (državljanin Bosne i Hercegovine).

Kontrolirajući vozača i vozilo, pripadnici carine Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Slavonski Brod, u unutrašnjosti automobila uočili su oružje. Potom su prilikom pretrage u prtljažniku vozila i ispod zadnjeg sjedala pronašli 6 pušaka AK-47, 12 pripadajućih spremnika, te 231 komad streljiva (kalibra 7,62 x 39 mm).

Daljnji rad i kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom nastavili su policijski službenici, koji su potvrdili sumnju u počinjenje kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Osumnjičeni je uz kaznenu prijavu, dana 29. prosinca, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, te će potom biti predan Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu na daljnje postupanje.