Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti UPUTE STOŽERA CZ BPŽ ZA HUMANITARNU POMOĆ SISAČKO-MOSLAVAČKOJ ŽUPANIJI

UPUTE STOŽERA CZ BPŽ ZA HUMANITARNU POMOĆ SISAČKO-MOSLAVAČKOJ ŽUPANIJI

767
0
Podijeli objavu

Zbog velikog broja upita građana, udruga, pravnih osoba i lokalnih jedinica u vezi prikupljanja i dostavljanja humanitarne pomoći građanima Sisačko-moslavačke županije pogođenih potresom, Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije u koordinaciji s nacionalnim Stožerom CZ, Ravnateljstvom CZ i Hrvatskim crvenim križem aktivno se uključio u organizaciju i koordinaciju prikupljanja i dostave nužnih potrepština na stradalo područje.

Kako bi se izbjegla stihija te neorganizirani pojedinačni i grupni odlasci na pogođena područja i kako se ne bi ometale operativne snage na terenu, Stožer CZ BPŽ apelira i moli sve pojedince, grupe građana, udruge i pravne osobe koje su započele s prikupljanjem ili žele prikupljati humanitarnu pomoć, da prikupljenu pomoć i donacije zapakiraju u kutije, označe ih kako bi se znalo čija je donacija te da ih tako dostave u Gradska društva Crvenog križa Slavonski Brod i Nova Gradiška. Prikupljene donacije bit će dopremljene stradalnicima pogođenih područja u organizaciji HCK u vrstama, količinama i na lokacije sukladno potrebama i prioritetima. Potrebna materijalna dobra su prehrambeni paketi, higijenske potrepštine te osobna zaštitna oprema. Stožer CZ BPŽ je, u suradnji s PU Brodsko-posavskom, osigurao dodatna tri skladišta za prihvat materijalnih dobara u bivšem migrantskom kampu na Bjelišu, a prihvat vrše djelatnici i volonteri GDCK Slavonski Brod svakim radnim danom te u subotu 02.01.2021. godine od 08,00 – 15,00 sati. Sve dodatne informacije mogu se pronaći na poveznici: https://crvenikriz-sb.com.hr/2020/12/30/prihvat-donacija-upute/

Financijska sredstva mogu se donirati uplatom na:

Banka: Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR6923400091511555516
Model: HR 00
Poziv na broj: 770
Za uplate iz inozemstva – SWIFT CODE: PBZGHR2X

Volonterizainteresirani za pomoć u ovoj kriznoj situaciji mogu se prijaviti i staviti na raspolaganje GDCK Slavonski Brod na telefone 035/444-554 i 035/408-620 te na mail adrese: [email protected] i [email protected]

Također, informacije o ostalim potrepštinama (prijevozna sredstva, građevinski strojevi, smještajni kapaciteti i ostala materijalna sredstva i usluge) koje se žele donirati ili staviti na raspolaganje potrebno je najaviti i iskazati popunjavanjem podataka u priloženoj tablici te istu dostaviti na mail adresu Službe civilne zaštite Slavonski Brod (ŽC 112 Slavonski Brod): [email protected] i županijskom Stožeru civilne zaštite BPŽ na mail adresu: [email protected] SCZ Slavonski Brod će objedinjavati sve pristigle informacije odnosno ponude za pomoć te ih prosljeđivati na posebno kreiranu mail adresu za ove potrebe ( [email protected] ) kako bi se ponuđena pomoć zatražila i uputila na lokacije kad to bude potrebno. 

Uz veliku iskazanu humanost i empatiju naših sugrađana, sada nam je potreban i razuman, racionalan i organiziran pristup kako bi sve donacije putem službenih kanala i institucija bile zaprimane, sortirane i isporučivane na lokacije prema prioritetima budući će pomoć ugroženima na stradalom području trebati i u tjednima i mjesecima ispred nas.

Stožer CZ BPŽ zahvaljuje svim ljudima dobre volje na iskazanoj humanosti i angažmanu na prikupljanju donacija te još jednom apelira na sve donatore i organizatore prikupljanja donacija da se iste na teren upućuju preko CK, a ne pojedinačnim odlascima na postradalo područje.

Ponuda za pomoć Sisačko-moslavačkoj županiji - obrazac za pravne osobe

Ponuda za pomoć Sisačko-moslavačkoj županiji – obrazac za pravne osobe