Naslovnica OPĆINE OPĆINA VRBJE POKRENULA „PROGRAM MJERA ZA POTICANJE RJEŠAVANJA STAMBENOG PITANJA“

OPĆINA VRBJE POKRENULA „PROGRAM MJERA ZA POTICANJE RJEŠAVANJA STAMBENOG PITANJA“

933
0
Podijeli objavu

Općinsko vijeće Općine Vrbje na svojoj je zadnjoj održanoj sjednici, na inicijativu načelnika Igora Jurišića i članova i članica Vijeća, usvojilo „Program mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja“ usmjeren mladim obiteljima.

Cilj ovog Programa je poticanje povratka, ostanka i naseljavanja stanovništva na područje općine Vrbje, a sve u svrhu demografske revitalizacije koji će se ostvariti kroz provedbu dvije mjere: Financijska pomoć za kupnju građevinskog zemljišta ili stambenog objekta na području općine Vrbje i financijska pomoć za gradnju obiteljske kuće (stambeni objekt).

Ukupan iznos osiguran za provedbu Programa u proračunu za ovu godinu iznosi 450.000,00 kn, dok je maksimalan iznos koji će se isplatiti po pojedinom korisniku 30.000,00 kn.

Detaljni uvjeti prijave na poziv, kao i potrebna dokumentacija dostupni su u uredu Općine Vrbje, te na internetskoj poveznici Javni poziv.

U ovim izazovnim vremenima Općina se trudila povećati kvalitetu života svojih stanovnika i osigurati visoku razinu pružanja socijalnih usluga i transfera, od sufinanciranja dječjih vrtića preko jednokratnih naknada za novorođenu djecu, do nabave udžbenika za školsku djecu itd. Uvođenje mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja za mlade je jasan pokazatelj programskog okvira vodstva Općine, koje iz godine u godinu provođenjem različitih modela socijalnih politika, djeluje u smjeru demografske revitalizacije ruralnih područja i predstavlja još jedan vrijedan potez u smjeru brige lokalne samouprave za svoje stanovništvo.

Ovim programom Općina Vrbje djeluje u skladu s pozitivnim trendovima na području javnih politika za mlade temeljenih na relevantnim istraživanjima koja su upravo isticala rješavanje stambenog pitanja kao jedno od većih teškoća s kojima se mlade obitelji suočavaju. Vjerujemo kako će ovo biti tek prva u nizu godina u kojima će Općina poticati demografsku revitalizaciju na ovaj način čime ćemo ne samo zadržati postojeće mlade obitelji, nego i privući nove.

Općina Vrbje