Naslovnica C'EST LA VIE PREMINUO DR. JOZO MIHALJEVIĆ, DOBRI DUH NOVOGRADIŠKE BOLNICE

PREMINUO DR. JOZO MIHALJEVIĆ, DOBRI DUH NOVOGRADIŠKE BOLNICE

3586
0
Podijeli objavu
Foto: Dejan Ivanković

Tekst: Dejan Ivanković / novagradiska.eu

Jučer u predvečerje iznenada nas napustio Dr. Jozo Mihaljević. Novogradiščanima i okolici poznati specijalist Opće bolnice Nova Gradiška, susretljiv, srdačan i prije svega dobar čovjek.

Kao i ostali građani, novinari su također i pacijenti, prijatelji, znanci s osobama o kojima izvještavaju, stoga nam je često teško pisati o odlascima i tragedijama dragih nam ljudi.

Rekao bih da je Dr. Mihaljević bio uvijek onaj vedar duh novogradiške bolnice kod kojega su se pacijenti osjećali ugodno uz njegove šale i osmijeh, ali prvenstveno profesionalnost i iskustvo.

Savršen spoj navedenih karakteristika za posljedicu ima zadovoljne pacijente. No, dodao bih da je bio i odličan psiholog koji je na poslu, na sebi svojstven način, uvijek unio dašak pozitive i optimizma prema pacijentima i kolegama što je odveć važno u svemu što nas okružuje, posebice u današnja turbulentna vremena.

Čovjek velikih ljudskih kapaciteta koji je bio dosljedan u svojoj skromnosti i obzirnošću prema drugima, dobar otac kćeri Vlatki i suprug Mariji, ravnateljici Gradskog muzeja, jakoj ženi koja također posjeduje kvalitetne ljudske odlike što je danas sve rijeđa pojava.

Neka Dr. Jozo bude uzor svim ljudima, a posebice budućim liječnicima.

Očito se često potvrđuje ona stara da nebo uzima one najbolje.

Doktore, hvala Vam na svemu.

Tekst u nastavku: Sanja Bukvić / radiong.hr

Posao liječnika zahtijeva visok stupanj odgovrnosti, kritičnosti i odlučnosti. Posao liječnika zahtijeva od čovjeka visoki dozu humanosti, samodiscipline.

Kaže se da je biti liječnik najplemenitije zanimanje, ali je istovremeno i jedno od najzahtjevnijih i iziskuje ljubav i predanost prema njemu. Posao liječnika, jednostavno, moraš voljeti.

A svoj posao, pacijente, kolege, svoju obitelj iznimno je volio i cijenio naš sugrađanin dr. Jozo Mihaljević.

Novogradiščane i žitelje šireg novogradiškog kraja sinoć je zatekla vijest da je iznenada preminuo ugledni novogradiški liječnik dr. Jozo Mihaljević. Vrstan stručnjak, rado viđen liječnik i kolega, strpljiv, pun empatije za ljude oko sebe. Liječnik koji je veliki dio sebe davao i onda kada je bilo najteže, u vrijeme Domovinskog rata.

Dr. Jozo Mihaljević rođen je 15. svibnja 1961. godine u Kupresu u Bosni i Hercegovini. Oženjen, supruga Marija, profesorica povijesti i arheologije. Kćer, Vlatka, pravnica.

Gimnaziju je završio u Kupresu. Na Medicinskom fakultetu u Zagrebu diplomirao je 1986. godine, a specijalizaciju iz Interne medicine završio je 1997. godine.

Pripravnički staž je odradio u Medicinskom centru Nova Gradiška, trajno zaposlen u Općoj bolnici Nova Gradiška, Službi za internu djelatnost. Uži interes bio mu je gastroenterologija. Za svoj rad primio je brojna priznanja i nagrade, između ostalog, i Zahvalnicu Hrvatskog liječničkog zbora za doprinos u Domovinskom ratu od 1991. do 1992. godine.

No, zasigurno, najveća nagrada bio mu je svaki riješen „slučaj”, pomoć pacijentu, osmijeh i hvala onoga kome si pomogao. Takvih je ljudi i pacijenata bilo napretek tijekom njegove radne karijere.

Omiljen među kolegama, slovio je kao liječnik koji je uvijek htio pomoći, nasmijan, blag, pun empatije. Volio je svoj grad, ljude u njemu, obitelj…

U slobodno se vrijeme rado bavio nogometom, a bio je i aktivan član vjerske zajednice.

Prerana smrt dr. Joze Mihaljevića veliki je gubitak za novogradišku bolnicu, pacijente, grad i zajednicu u cjelini.

Zbog svega što je učinio, i ovim putem želimo mu iskazati jedno veliko hvala. Supruzi, kćerki i cijeloj obitelji upućujemo iskrenu sućut.

Počivao u miru, dobri čovječe.