Naslovnica C'EST LA VIE NA PROSVJEDU UDRUGE “GLAS PODUZETNIKA” SUDJELOVALO VIŠE OD 5000 LJUDI

NA PROSVJEDU UDRUGE “GLAS PODUZETNIKA” SUDJELOVALO VIŠE OD 5000 LJUDI

817
0
Podijeli objavu

Izvor: Poduzetnik.biz

Traži se obeštećenje za sve poduzetnike kojima je onemogućen rad.

Na Trgu bana Jelačića u srijedu u 10 sati održana je akcija Udruge Glas poduzetnika na kojoj je sudjelovalo više od pet tisuća ljudi. Na postavljenom video streamu izjavu su dale stotine poduzetnika, obrtnika, zaposlenika i građana, izražavajući svoje nezadovoljstvo nedostatnim ekonomskim mjerama i diskriminatornim odlukama vladajućih.

Poruke s prosvjeda 3. 2. 2021.

Iz Udruge Glas poduzetnika ističu kako njihova akcija nije bila usmjerena protiv epidemioloških mjera, nego je potaknuta nezadovoljstvom ekonomskim mjerama koje nisu ravnomjerno raspoređene niti prikladne.

“Naši zahtjevi su jasni, želimo kvalitetne ekonomske mjere i plan kako će Vlada Republike Hrvatske pomoći hrvatskom gospodarstvu. Tražimo obeštećenja za sve poduzetnike i obrtnike koji su zatvoreni! Smatramo da je krajnje vrijeme da se razmišlja i o djelatnostima koje su zatvorene gotovo cijelu godinu. Event industrija, putničke agencije i povremeni prijevoz putnika bilježe ogromne gubitke, a pomoći za njih nema. Ovo nije bio prosvjed samo za ugostitelje, već za sve poduzetnike i obrtnike koji su već previše izgubili. Jasno i glasno poručili smo da je dosta diskriminatornih mjera i da Vlada RH mora početi raditi svoj posao”. – istaknuto je na skupu.

Organizatori zahvaljuju svima koji su došli i podržali ovu akciju jer su uspjeli pokazati koliku snagu ima Glas poduzetnika. Zahvaljuju i medijima te policiji s kojom su ostvarili sjajnu suradnju.