Naslovnica OPĆINE Davor “STUDIO B”: PROVEDENO ČETVRTO VREDNOVANJE – „ZAPOSLENA ŽENA ZA AKTIVNU ZAJEDNICU“

“STUDIO B”: PROVEDENO ČETVRTO VREDNOVANJE – „ZAPOSLENA ŽENA ZA AKTIVNU ZAJEDNICU“

804
0
Podijeli objavu

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja „Studio B“ od veljače 2019. godine provodi projekt „Zaposlena žena za aktivnu zajednicu“ koji je odobren na pozivu Zaželi – program zapošljavanja žena. Kroz projekt 4 korisnice, žene starije od 50 godina, prošle su edukaciju za gerontodomaćice, nakon čega su se s prvim srpnja 2019. zaposlile na poslovima pružanja usluge pomoći u kući za ukupno 20 krajnjih korisnika.

Ovaj mjesec navršilo se točno dvije godine provedbe našeg projekta, što znači da nam je ostalo još tek šest mjeseci provedbe.

Nakon 19 mjeseci pružanja usluge pomoći u kući koordinatorica projekta provela je četvrto vrednovanje usluge kod krajnjih korisnika/ica, kako bismo osigurali redovno praćenje uspjeha provedbe projekta prema postavljenim indikatorima, te provjerili razinu zadovoljstva pruženom uslugom u svrhu prilagodbe potrebama naših korisnika i korisnica.

Tijekom veljače koordinatorica je obišla sve krajnje korisnike/ice. Rezultati vrednovanja pokazali su se odličnima! Korisnici/ice su u potpunosti zadovoljni svojim gerontodomaćicama u smislu pristojnog i ugodnog ophođenja; kvalitetom pruženih usluga; razinom komunikacije sa svojom gerontodomaćicom; vremenskom količinom pružene usluge, te opsegom poslova koje gerontodomaćica obavlja kod njih, te je prosječna ocjena na sva ova pitanja 4,9 i 5,0!

Također, svih 20 krajnjih korisnika/ica smatra kako im usluga pomoći u kući značajno podiže kvalitetu života, te su ovaj aspekt ocijenili čistom peticom.

Što se osjećaja krajnjih korisnika/ica vezano uz uslugu pomoći u kući tiče svih 20 izražava zahvalnost, njih 11 ističe kako se osjeća sretno, njih 7 je istaknulo i osjećaj prihvaćenosti, a njih 8 da se osjeća manje usamljeno.

Projektni tim je vrlo zadovoljan rezultatima vrednovanja koje nam je još jednom pokazalo kako se projekt provodi sukladno zacrtanim ciljevima i očekivanim rezultatima i kako je ulaganje u ovakve projekte više nego opravdano, naročito u ruralnim sredinama. Sigurni smo kako ćemo zadržati visoku kvalitetu provedbe projekta i u ovih nekoliko mjeseci koliko nam preostaje; a nadamo se da će donositelji odluka prepoznati vrijednost i važnost ovog projekta u našoj lokalnoj zajednici i omogućiti nastavak provedbe.

Podsjetimo, projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 1.086.860,70 kuna sa stopostotnim financiranjem iz EU sredstava. Projekt se provodi u partnerstvu s Općinom Davor, Centrom za socijalnu skrb Nova Gradiška i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – PU Slavonski Brod.

Udruga Studio B