Naslovnica KOLUMNE #PROKNJIŽI ME by Mirela Relković ŽENE

ŽENE

972
0
Podijeli objavu

Iako je Dan žena za nama, ne kasnimo 😉 Zašto bi se pitanja oko ljepšeg spola uvijek aktualizirala za 8. ožujak.. Stoga, donosimo iznimno zanimljiv prilog o ovoj neiscrpnoj temi. Naša suradnica Mirela Relković priredila je simbolično uz Međunarodni Dan žena tekst o ženama, njihovim postignućima, koji/kakav je njihov status u društvu, navike itd…

Uoči sutrašnjeg praznika – Međunarodnog dana žena želim osobno svim ženama uputiti čestitke jer na taj dan obilježavamo i slavimo brojna postignuća ženskog spola.

Prema podatku Državnog zavoda za statistiku, u udjelu ukupnog stanovništva u Republici Hrvatskoj  Žene čine populaciju od 51,7%, što bi točnije značilo da u Lijepoj našoj živi 2,2 milijuna žena.

Žene danas susrećemo u svim zanimanjima, a njihov rad i uspjesi uvijek su protkani dozom nježnosti i empatije prema drugima.

S obzirom na to da je ovo blog o poduzetništvu i financijama, moram vas drage žene podsjetiti na neke zanimljive podatke kako Vam ova korona kriza, ne bi pokvarila vaša nastojanja da budete još i bolje. Kažu da žene jako vole trošiti novac pa kad već slovimo za takve bilo podsjetimo muški rod da su neki proizvodi na tržištu jako skupi, a proizvedeni i kupljeni upravo za – žene. Stoga drage moje, kada Vam bolje polovice kažu da puno trošite, mogle bi im pokazati i ovaj popis.

Najskuplja torbica na svijetu ima cijenu od 3,8 milijuna dolara i izrađena je od 18-karatnog zlata i na sebi ima više od 4.500 dijamanata, dizajnirao ju je Robert Mouawad.

Najskuplje cipele na svijetu, koje su izrađene od kože, svile, zlata i dijamanata ponuđene su na prodaju za 17 milijuna dolara.

Najskuplji prsten na svijetu je naravno, izrađen po narudžbi, iznosi vrtoglavih 70 milijuna dolara, ukrašen je ručno i naravno cijeli je od dijamanata, nalazi se negdje u Engleskoj.

Najskuplje cigarete na svijetu, a kažu da ih možete kupiti i u Zagrebu, su marke Treasurer, a za kutiju treba izdvojiti više od 110,00 kuna (vjerojatno sa zadnjim poskupljenjem i više).

Najskuplja maska na svijetu, koja vas štiti od Covida, bi vas zaštitila možda od virusa, ali teško od lopova, „olakšala“ bi novčanik za vrtoglavih 1,5 milijuna dolara.

Najskuplji parfem na svijetu dolazi pod nazivom DKNY Golden Delicious Milion Dollar i uistinu naziv je dao naslutiti i cijenu – milijun dolara.

Mogla bih nastaviti još niz ali vjerujem kako ste sve jako sposobne pronaći još niz najskupljih stvari koje bi vašem životu učinile trenutak sreće i zadovoljstva. Kada već tražite upravo takve proizvode i usluge – samo stavite prefiks najskuplje. Iako možda i neće kupiti taj proizvod s tim prefiksom, barem ćete se dobro zabaviti.

Da, neka Vam je sretan Dan žena! Od mene za Vas – samo najskuplje!

Mirela Relković #ProknjižiMe