Naslovnica GRAD 22 NOVOZARAŽENE OSOBE – 10 U NOVOJ GRADIŠKI

22 NOVOZARAŽENE OSOBE – 10 U NOVOJ GRADIŠKI

868
0
Podijeli objavu

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirana su 22 nova pozitivna nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđena PCR uređajem).

Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina):

Grad Nova Gradiška (10), grad Slavonski Brod i općine Rešetari, Staro Petrovo Selo i Velika Kopanica (po 2) te općine Donji Andrijevci, Garčin, Gornji Bogićevci i Okučani (po 1).

Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 8.615, dok je broj aktivnih slučajeva povećan sa 127 na 128.

Trenutna 7-dnevna incidencija u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 74, dok trenutna 14-dnevna incidencija iznosi 185.

U zadnja 24 sata preminula je jedna osoba u Općoj bolnici Nova Gradiška (Ž – 1938.). 

Ukupan broj preminulih osoba od COVID-19 na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 156. 

Hospitalizirane su ukupno 43 osobe (1 osoba više nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 20 osoba, a u novogradiškoj bolnici 23 osobe. Tri hospitalizirane osobe su na respiratoru (isto kao i prethodni dan).

Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 567 osoba (1 osoba manje nego prethodni dan).

Nastavno na raspravu i zaključak sa sjednice Stožera CZ Brodsko-posavske županije održane u utorak (09.03.) u vezi mogućnosti prelaska osnovnih i srednjih škola na zapadnom dijelu Brodsko-posavske županije na nastavu po Modelu C (online nastava), Stožer CZ Brodsko-posavske županije danas je na svojoj elektronskoj sjednici donio zaključak da se nastava u svim osnovnim i srednjim školama na području cijele Brodsko-posavske županije i nadalje odvija po Modelu A (nastava u učionicama).

Izvor: Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije