Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti 18 NOVOZARAŽENIH U ŽUPANIJI – 450 OSOBA U SAMOIZOLACIJI

18 NOVOZARAŽENIH U ŽUPANIJI – 450 OSOBA U SAMOIZOLACIJI

661
0
Podijeli objavu

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 18 novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđenih PCR uređajem).

Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina):

Grad Slavonski Brod i općina Garčin (po 6), općina Klakar (2) te općine Bebrina, Donji Andrijevci, Oprisavci i Podcrkavlje (po 1).

Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 8.723, dok je broj aktivnih slučajeva povećan sa 130 na 139.

Trenutna 7-dnevna incidencija u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 94, dok trenutna 14-dnevna incidencija iznosi 176.

U zadnja 24 sata nije bilo preminulih osoba od COVID-19.

Hospitalizirano je ukupno 38 osoba (2 osobe manje nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 15 osoba, a u novogradiškoj bolnici 23 osobe. Dvije hospitalizirane osobe su na respiratoru (isto kao i prethodni dan).

Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 450 osoba (23 osobe manje nego prethodni dan).

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane koji se žele cijepiti protiv COVID-19 da se jave i predbilježe kod svog obiteljskog liječnika kako bi pravovremeno bili obaviješteni o terminu i mjestu cijepljenja.

Izvor: Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije