Naslovnica POLICIJA OBAVIJESTI POLICIJA – POJAČANA AKTIVNOST NADZORA PROMETA ZA VIKEND

POLICIJA – POJAČANA AKTIVNOST NADZORA PROMETA ZA VIKEND

826
0
Podijeli objavu

Policija apelira na sudionike da budu oprezni u prometu i svojim pozitivnim ponašanjem u prometu doprinesu većoj sigurnosti.

Tijekom nadolazećeg vikenda, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, provoditi će pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja.
Također će se provesti akcija usmjerena na prekršaje upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, a posebice u noćnim satima.

U razdoblju siječanj-veljača 2021. godine, na području Policijske uprave brodsko-posavske, evidentirane su 22 prometne nesreće u kojima je utvrđena prisutnost alkohola kod vozača, što predstavlja povećanje broja takvih prometnih nesreća u odnosu na 2020. godinu za 5 prometnih nesreća ili 29,41 %.

U istom razdoblju nadzorom prometa utvrđeno je 119 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, što je 54 prekršaja ili 31,21 % manje u odnosu na isto razdoblje 2020. godine, kada je utvrđeno 173 takva prekršaja.

Policijski službenici će posebno nadzirati i sankcionirati vožnje pod utjecajem alkohola, no i druge najteže prometne prekršaje. 

Policija upozorava vozače da ne sjedaju za upravljač vozila ukoliko su prethodno konzumirali alkoholna pića, već upravljač vozila prepuste trijeznoj osobi. Policija također apelira na sudionike da budu oprezni u prometu i poštivaju prometne propise, te uz svoje pozitivno ponašanje u prometu doprinesu većoj sigurnosti.

Pogledajte informacijeu Pojačan nadzor prometa i informaciju Za volanom pod utjecajem droga

Izvor: PU BPŽ