Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti 30 NOVOZARAŽENIH U ŽUPANIJI – 668 OSOBA POD SAMOIZOLACIJOM

30 NOVOZARAŽENIH U ŽUPANIJI – 668 OSOBA POD SAMOIZOLACIJOM

659
0
Podijeli objavu

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije potvrđeno je 30 novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđenih PCR uređajem).

Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina):

Grad Slavonski Brod (10), grad Nova Gradiška i općina Vrpolje (po 5) te općine Bebrina, Bukovlje, Davor, Donji Andrijevci, Garčin, Oriovac, Rešetari, Sibinj, Staro Petrovo Selo i Velika Kopanica (po 1).

Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 8.864, dok je broj aktivnih slučajeva povećan sa 134 na 149.

Trenutna 7-dnevna incidencija u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 115, dok trenutna 14-dnevna incidencija iznosi 207.  

U zadnja 24 sata preminule su dvije osobe.

Jedna je osoba preminula u slavonskobrodskoj Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević“ (M – 1935.), a jedna u Općoj bolnici Nova Gradiška (Ž – 1925.).

Ukupan broj preminulih osoba od COVID-19 na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 168.

Hospitalizirano je ukupno 39 osoba (2 osobe manje nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 19 osoba, a u novogradiškoj bolnici 20 osoba. Tri hospitalizirane osobe su na respiratoru (isto kao i prethodni dan).

Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 668 osoba (54 osobe više nego prethodni dan). 

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane koji se žele cijepiti protiv COVID-19 da se jave i predbilježe kod svog obiteljskog liječnika kako bi pravovremeno bili obaviješteni o terminu i mjestu cijepljenja.

Izvor: Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije