Naslovnica POLITIKA KOALICIJA HSLS i MOST – KRUNOSLAV PECARIĆ KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA /VIDEO/

KOALICIJA HSLS i MOST – KRUNOSLAV PECARIĆ KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA /VIDEO/

964
0
Podijeli objavu

Kao i ostale političke opcije koje izlaze na lokalne izbore u gradu Nova Gradiška koalicija HSLS-a i MOST-a također su predstavili svog kandidata za gradonačelnika na jučerašnjem prikupljanju potpisa i druženju s građanima.

Kandidat za gradonačelnika Nove Gradiške je prof. Krunoslav Pecarić, profesor hrvatskog jezika i književnosti, a njegova zamjenica je Koraljka Šimić.

Prema riječima Krunoslava Pecarića, cjelokupna lista ove zanimljive koalicije i alternative, kao i svi programi, bit će predstavljeni idućeg tjedna.

  • VIŠE O SAMOJ KANDIDATURI, CILJEVIMA I PROGRAMU POGLEDAJTE U VIDEO PRILOGU ILI U TEKSTU U NASTAVKU:
Krunoslav Pecarić
  • “Izlazim na izbore ove izbore kao kandidat ispred HSLS-a i MOST-a kao i moja kolegica i kandidatkinja za zamjenicu Koraljka Šimić. Sada skupljamo potpise, a idućeg tjedna ćemo se svi zajedno predstaviti sa programima.
    Za početak, mi nudimo jedan novi smijer, novi početak Nove Gradiške.
    HSLS i MOST nude transparentnost proračuna. Svaka kouna koja bude trošila mora biti vidljiva upravo kako je to u Bjelovaru kod našeg predsjednika HSLS-a.
    Što se tiče ostalog programa sve ćete vidjeti na pressici predstavljanja liste. Međutim, istaknuo bih jednu od bitnih stvari koju bi mogli uspjeti, kao neki ostali gradovi, je pokušaj da osnovne škole stavimo ponovno pod ingerenciju Grada Nove Gradiške. Za početak osnovne škole, a zatim i srednje.

    Ujedinili bi industrijske zonu Nove Gradiške i okolnih općina, npr. kao što su Cernik i Rešetari, da bi to bila jedna puno veća kompanija koja bi onda mogla lakše ići na europska i svjetska tržišta. To je ukratko rečeno jedna od osnovica programa.
    Što se tiče prikupljanja potpisa uglavnom sve ide po planu. Naravno, mi nismo HDZ ili SDP, pa da imamo mašineriju ljudi koja će to sve odraditi. U zadnji trenutak nam je prišao i MOST. Oni neće imati svog kandidata za zamjenika ali ćemo biti zajedno na listi. Smatram da idemo u dobrom smijeru.
    Što se tiče kampanje, mislim da je nekako kasno krenula. Svi smo kasno krenuli. Međutim, tjedni pred nama će biti odlučujući.
    Oko očekivanja ne bih ulazio u nekakve posebne procjene. Mislim da će biti vrlo nezgodni i neizvjesni izbori zbog svega što se događalo u gradu, no sada to ne bih komentirao.”
    – riječi su Krunoslava Pecarića, kandidata HSLS-a i MOST-a za gradonačelnika Nove Gradiške.