Naslovnica POLITIKA HSLS i MOST PORUČILI BIRAČIMA – “BIRAJTE TRANSPARENTNE LJUDE I DAJTE IZVRŠNU...

HSLS i MOST PORUČILI BIRAČIMA – “BIRAJTE TRANSPARENTNE LJUDE I DAJTE IZVRŠNU I ODLUČNU VLAST U BOLJE RUKE” /VIDEO/

908
0
Podijeli objavu

Krunoslav Pecarić i Koraljka Šimić, kandidati su HSLS-a i MOST-a za gradonačelnika i zamjenicu Nove Gradiške na predstojećim lokalnim izborima. Pecarić je također i nositelj navedene koalicije za Gradsko vijeće Nove Gradiške koja će biti predstavljena idućeg tjedna u službenoj kampanji.

Krunoslav Pecarić profesor je hrvatskog jezika i književnosti, a njegova zamjenica Koraljka Šimić učiteljica je razredne nastave koja je već 25 godina u školstvu.

Press konferenciju koja je održana danas u 13 sati predvodio je predsjednik županijskog HSLS-a i načelnik Općine Rešetari Zlatko Aga koji je s izrazitim ponosom predstavio kandidate i koalicijske partnere.

U strankama su svjesni svih loših situacija koje su zadesile Grad Novu Gradišku, te smatraju kako zajednički duh HSLS-a kao najstarije stranke i MOST-a kao jedne od najmlađih ima iskustvo, mladost i polet da u zajedničkom cilju ostvare što bolje rezultate na predstojećim izborima.

Pecarić je najavio da će kao gradonačelnik Nove Gradište odrediti novi smjer funkcioniranja Grada, kako bi se otvorili novi putevi za njegov razvoj.

Potreban nam je novi početak. Zajedničkim snagama HSLS-a i MOST-a graditi ćemo bolju budućnost ovoga grada“, rekao je Pecarić.

Istaknuo je kako imaju veliku prednost jer iza sebe nemaju nikakvih „repova ni mrlja“, a njihovo dugogodišnje iskustvo u sektoru obrazovanja daje im ozbiljan pristup i želju za promjenama.”

„Možemo promijeniti smjer u kojem Gradiška ide, možemo biti transparentni, možemo dati puno bolje. Dajte vlast grada u bolje ruke. Poboljšat ćemo obrazovanje, dići ćemo gospodarstvo, širiti poduzetništvo. Naš tim će dati sve od sebe da ovaj grad bude bolji.“

Glavne smjernice programa „Novi smjer za Novu Gradišku – Zajedno za “novi početak“ na koje će dati poseban naglasak su transparentnost proračuna, reorganizacija školstva i obrazovnih institucija, zapošljavanje mladih, razvoj gospodarstva, poboljšanje poduzetništva, te energetika.

„Prva i osnovna stvar koju ćemo promijeniti kada dođemo na vlast je transparentnost gradskih financija. Na bjelovarskom primjeru može učiti svaki grad, a mi ćemo primijeniti njihov model – svima će biti vidljivo na koji je način i za što utrošena svaka kuna iz gradskog proračuna. To će biti prvi veliki iskorak kojim ćemo našim građanima vratiti povjerenje u samu instituciju“, najavio je Pecarić.

Također je istaknuo i slijedeće:

“Gospodarstvo ćemo dići na jednu novu razinu. pokušat ćemo ujediniti industrijske zone Nove Gradiške i okolnih općina. Spajanje industrijskih zona je ideja u kojoj jednostavno nešto što je manje postaje veće, a kad je veće na tržištu ima veću mogućnost i može biti konkurentnije, a s puno manje administracije. Ja moja zamjenica i naš tim koji je sastavljen od HSLS-a, MOSTA- i nekoliko nezavisnih ljudi ćemo dati sve od sebe da ovaj grad doista učinimo boljim i da ovo bude bolji početak.”

Zlatko Aga je dodao sljedeće:

  • “Spojili smo stranke centar i desnog centar u koaliciju kako bismo na jedan drugačiji način građanima i glasačima Nove Gradiške ponudili jedan novi pravac i jedan novi smijer u daljnjem razvoju i prosperitetu.
    Svjesni svih nemilih situacija koje su zadesile Grad Novu Gradišku u zadnjih pla godine, sve što se događalo, a kroz medije smo vidjeli.. Sve su bile manje, više loše informacije i nikako dobre za javnost.
    Smatram da duh Hrvatske socijal-liberalne stranke kao najstarije stranke u Hrvatskoj i kao jedne od najmlađih stranaka u RH MOST-a ima iskustvo, mladost i polet da u ovom zajedničkom cilju ostvarimo što kvalitetnije rezultate na predstojećim izborima i da upravo HSLS sa svojim kandidatima preuzme čvrstu ruku i ulogu vođenja grada.”