Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti ŽUPAN MARUŠIĆ OBIŠAO ZAVRŠENE RADOVE NA VRTIĆU “VJEVERICA” U STAROM PETROVOM SELU

ŽUPAN MARUŠIĆ OBIŠAO ZAVRŠENE RADOVE NA VRTIĆU “VJEVERICA” U STAROM PETROVOM SELU

95
0
Podijeli objavu

Župan dr.sc.Danijel Marušić, u pratnji općinskog načelnika Nikole Denisa i zamjenika načelnika Josipa Kolodzieja, obišao je u utorak, 11. svibnja 2021., Dječji vrtić „Vjeverica“ u Starom Petrovom Selu.  

Radi se o Dječjem vrtiću Nova Gradiška, Područnom odjelu “Vjeverica” u kojem je dograđena i rekonstruirana postojeća zgrada vrtića.

Vrtić trenutno pohađa 32 djece u dvije mješovite skupine po 16 djece u 10 satnom programu. Dograđeni dio vrtića omogućuje  boravak još jedne skupine  od 11 djece u kraćem programu. Glavni cilj projekta bio je povećanje standarda dječjeg vrtića na ruralnom području, dok je specifični cilj bio povećanje broja upisane djece u redoviti program predškolskog odgoja, povećanje broja integrirane djece s teškoćama u razvoju u redoviti program, formiranje programa sportske igraonice i igraonice na engleskom jeziku izvan redovitog programa i usklađivanje djelatnosti ustanove s odredbama Državnog pedagoškog standarda.

U sklopu projekta rekonstrukcije vrtića izgrađeni su, opremljeni i stavljeni u funkciju ulazni trijem i vjetrobran hodnika iz kojeg se pristupa toaletu za invalide, spremište te garderoba, kupaonica i nove skupne sobe.

Projekt uređenja Dječjeg vrtića “Vjeverica” u naselju Staro Petrovo Selo, vrijedan ukupno 406.097,50 kuna,  realiziran je uz pomoć Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku koje je projekt sufinanciralo sa 237.567,00 kuna.