Naslovnica GRAD NADMOĆNA POBJEDA VINKA GRGIĆA U PRVOM KRUGU /VIDEO IZJAVE/

NADMOĆNA POBJEDA VINKA GRGIĆA U PRVOM KRUGU /VIDEO IZJAVE/

1164
0
Podijeli objavu

Prema neslužbenim podatcima Lista grupe birača Vinka Grgića ima u Gradskom vijeću 9 od 15 vijećničkih mjesta, 4 mjesta ima HDZ, a 2 mjesta SDP.

Prema neslužbenim rezultatima, Vinko Grgić nadmoćno je odnio pobijediu sa 3317 glasova. Na drugom mjestu se nalazi Davorin Slišurić (HDZ) sa 937 glasova, a treća je Ivana Trupina (SDP) sa 439 glasova. Slijede Mirela Relković sa 227 glasova birača, Josip Kuš (Domovinskoi pokret 129 glasova), Krunoslav Pecarić (HSLS i MOST) sa 95 i Tomislav Vlaović (HSS i Stranka umirovljenika) sa 85 glasova.

Fotografija sa jednog proteklih Gradskih vijeća /arhiva/

Lista grupe birača Vinka Grgića jedina je večeras imala razloga za slavlje, a pobjedu je proslavila vatrometom što kazuje da najave o uvjerljivoj pobjedi u prvom krugu nisu bile bez osnova. Ostali sudionici na ovim lokalnim izborima večeras nisu imali razloga to zadovoljstvo.

Pogotovo se to odnosi na HDZ i SDP, stranke koje u narednom periodu očekuje ozbiljno preslagivanje.

Nezavisna lista Vinka Grgića za Gradsko vijeće osvojila je 2597 glasova, HDZ 1092 glasa, SDP 709, nezavisna kandidatkinja Mirela Relković 214, Domovinski pokret 193, HSS-SU 163 i HSLS i MOST 128 i HDS 90 glasova.

Sastav Gradskohg vijeće će tvoriti devet vijećnika Nezavisne liste Vinka Grgića, četiri vijećnika HDZ-a i dva vijećnika Gradskog organizacije SDP-a.

Vinko Grgić, stari i novi gradonačelnik, zahvalio se Novogradiščanima na ukazanom povjerenju, koje mu, kako je naglasio, jako puno znači nakon svega što je zajedno sa svojom obitelji proživio u posljednjih devet mjeseci.

  • Ovo je za mene večeras čaroban osjećaj – kazao je Vinko Grgić i najavio je da će se Novogradiščanima kao gradonačelnik u naredne četiri godine odužiti predanim radom.
    Prema neslužbenim podacima Lista grupe birača Vinka Grgića ima u Gradskom vijeću 9 od 15 vijećničkih mjesta, 4 mjesta ima HDZ, a 2 mjesta SDP.
  • Davorin Slišurić rekao je slijedeće – “Očito je da je Hrvatska demokratska zajednica izgubila na ovim lokalnim izborima za gradonačelnika Nove Gradiške, a u pitanju je i Gradsko vijeće. Imamo 4 vijećnika što smatramo da je u svakom slučaju loš rezultat. Smatram da smo ipak u ovoj izbornoj kampanji stvorili neke preduvjete i temelje za razvoj HDZ-a u nOvoj Gradiški i da to treba konačno preuzeti madi, sposobni i stručni kadrovi koji su u mogućnosti u daljnjem periodu od 4 godine artikulirati politike gradskog HDZ-a. A to je da se poslije svakog gradskog vijeća obrate pučanstvu Nove Gradiške sa svojim stavovima bez obzira što će isti biti kontradiktorni u odnosu na stavove koje će iskazivati aktualna vlast s obzirom da će imati većinu u Gradskom vijeću i gradonačelnka i zamjenika. Međutim, HDZ je velika stranka da bi pokleknula u ovakvom porazu i mislim da ćemo se mi znati izdići i izvući pouke iz ovih rezultata. Ja se zahvaljujem svi onima koji su glasovali za HDZ, članovima, simpatizerima i ostalima.
  • Čestitam gospodinu Vinku Grgiću na rezultatu kojeg je ostavario za gradonačelnika i Gradsko vijeće i želim mu da nastavi raditi za dobrobit svih građana Nove Gradiške.”
  • Ivana Trupina je poručila građanima da joj je žao onih ljudi koji su uložili svoj rad i trud u njezinu kampanju. – “Da smo ovakve rezultate očekivali, nismo. Razočarani smo i mogu reći čak i žalosni. Jer, očito je da građani žele onakav grad kakav žele 15 ljudi. Pokazat će se u neko vremenu što će se dogoditi. Mi smo ponosni na cijelu svoju kampanju i na vrijeme prije kampanje. To smo odradili korektno prema kandidatima. Mislim da smo bili dosta blagi. Imamo dva mandata u vijeću i mislim da će vijećnici biti kritični i ja ih naravno podržavam. Ja ću se potruditi građanima istinu pokazati kroz neke druge kanale i medije.” – riječi su Ivane Trupine.
  • Dr. Ljepša Rakas – Vujčić, bivša predsjednica Gardskog vijeća, zahvalila se svim glasačima i svim građanima koji su izašli na izbore, poebice onima koji su svo glas dali listi SDP-a. – “Mi smo u vrlo kratko vrijeme uspjeli konsolidirati našu stranku, pripremiti listu za izbore, imati kandidatkinju za gradonačelnicu i kandidata za zamjenika. Naša želja je naravno bila da naša kandidatkinja barem uđe u drugi krug izbora. Isto namje je bila želja da imamo više gradskih vijećnika i da imamo svoj klub u vijeću. Međutim, građani su ovako odlučili i imamo 2 gradska vijećnika. Ja ću kao i do sada biti na strani interesa građana. Sigurno ću uvijek izreći svoje mišljenje i sigurno neću, kao ni do sada, zatvarati oči nad stavrima koje nisu dobre. Koristim priliku da i čestitam pobjednicima. A mi ćemo bit jedna konstruktivna i kritična oporba.”
  • U NASTAVKU POGLEDAJTE VIDEO IZJAVE – Vinka Grgića, Davorina Slišurića, Ivane Trupine, dr. Ljepše Rakas – Vujčić i Krunoslava Pecarića
Vinko Grgić
Davorin Slišurić
Stožer HDZ-a NG
Ivana Trupina
Dr. Ljepša Rakas – Vujčić
Stožer SDP-a NG
Krunoslav Pecarić i Koraljka Šimić
Stožer HSLS-a i MOST-a NG