Naslovnica GRAD POUMAR – OTVORENA IZLOŽBA SLIKA “VANISHING POINT” ŽELIMIRA FIŠIĆA /VIDEO/

POUMAR – OTVORENA IZLOŽBA SLIKA “VANISHING POINT” ŽELIMIRA FIŠIĆA /VIDEO/

933
0
Podijeli objavu

U izložbenom prostoru Doma kulture Nova Gradiška u prošli petak upriličeno je otvorenje izložbe slika „Vanishing point” akademskog slikara Želimira Fišića. Ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta M. A. Relković Danijela Juranović otvorila je ovu iznimno zanimljivu izložbu dok je Sonja Švec Španjol, uz autora, također opisala postav.

Izložba je realizirana u organizaciji POUMAR-a Nova Gradiška, te uz pomoć Ministarstva kulture RH i Grada Nova Gradiška.

Predstavljajući autora, koji radi na mjestu profesora stručnih predmeta u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Osijeku i kao vanjski suradnik u zvanju asistenta na Odjelu društveno-humanističkih znanosti Sveučilišta u Slavonskom Brodu, a živi u Vinkovcima, srdačno mu se zahvalila na odazivu da Novogradiščanima prezentira ciklus slika gdje oblikuje masivne konstrukcije dehumaniziranih napuštenih prostora pri čemu slučajni prolaznici, povremeno u liku autoportreta, djeluju kao da su aplicirani u prostor, tj. kao da ovdje ne pripadaju. Danijela Juranović zahvalila je Ministarstvu kulture na razumijevanju i podršci u realizaciji izložbe.

Sonja Švec Španjol, mag.hist.art. govorila je o izložbi naglašavajući kako je specifična atmosfera radova ostvarena spajanjem različitih slikarskih i crtaćih tehnika, kontrastom boja, ali i kontrastom dimenzija gorostasnih urbanih vizura i uprizorenog ljudskog bića koje je posve disproporcijonalno u usporedbi s opustošenim građevinama.

Izložba će biti otvorena sve do 13. srpnja.

  • VIŠE U SAMOJ IZLOŽBI U IZJAVAMA AUTORA ŽELIMIRA FIŠIĆA I STRUIČNE GOŠĆE SONJE SVEC ŠPANJOL:
Želimir Fišić

Sonja Švec Španjol

Danijela Juranović