Naslovnica EU GD CRVENOG KRIŽA – FINALIZACIJA PROGRAMA “ZAŽELI“ ZAPOŠLJAVANJA ŽENA – FAZA II”

GD CRVENOG KRIŽA – FINALIZACIJA PROGRAMA “ZAŽELI“ ZAPOŠLJAVANJA ŽENA – FAZA II”

672
0
Podijeli objavu

Gradsko društvo Crvenog križa Nova Gradiška privelo je kraju program “ZAŽELI – Program zapošljavanja žena – faza II” u općinama Davor, Vrbje i Dragalić. Program je proveden unutar operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Europskog socijalnog fonda.  

Uz partnere Općine Davor, Vrbje i Dragalić partneri u ovom projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Slavonski Brod i Centar za socijalnu skrb Nova Gradiška

Trajanje projekta je 18 mjeseci, a razdoblje trajanja projekta je od 4. rujna  2020. godine do 4. travnja 2022. godine.  

 Vrijednost projekta je 4.998.040,00 kuna

Zaposleno je 60 žena od kojih je 60 gerentodomaćica i dvije koordinatorice  projekta.

Zaposlene žene skre o 360 korisnika, starih i nemoćnih osoba sa područja općina Davor, Vrbje i Dragalić. Korisnicima su osigurani i paketi higijenskih potrepština. 

Program “ZAŽELI – Program zapošljavanja žena-faza II u općinama Davor, Vrbje i Dragalić” unutar operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Europskog socijalnog fonda, bio je nastavak prve faze koja je završila 2020. godine. 

Dario Pauković, voditelj projekta i ravnatelj Gradskog društva CK Nova Gradiška, zadovoljan je realizacijom projekta i njegovim doprinosom za povećanje kvalitete života i socijalne uključenosti starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju u lokalnoj zajednici. 

Projekt je proveden s ciljem osnaživanja i unaprjeđivanja radnog potencijala teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja zapošljavanjem na području općina Davor, Vrbje i Dragalić radi sprečavanja posljedica nezaposlenosti i rizika od siromaštva te ujedno i poticanja socijalne uključenosti i povećanja razine kvalitete života krajnjih korisnika.

Dodajmo da je Gradsko društvo Crvenog križa 4. rujna 2020. godine  potpisalo ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.

Dario Pauković
Foto: Franjo Samardžić