Naslovnica NAJAVE BOGAT GLAZBENI SADRŽAJ U ORGANIZACIJI GRADSKE GLAZBE NG I OVE SUBOTE i...

BOGAT GLAZBENI SADRŽAJ U ORGANIZACIJI GRADSKE GLAZBE NG I OVE SUBOTE i NEDJELJE u GRADSKOM PARKU

586
0
Podijeli objavu

Mirokado quartet osnovan 2002. godine u kojem nastupaju najbolji hrvatski i slovenski glazbenici sa frontmenom Mirom Kadoićem.

Miro Kadoić akademski je glazbenik koji se glazbom bavi od 80-ih godina. Školovao se u Zagrebu i New Yorku, a 1993. godine postaje članom Big Banda RTV Slovenija s kojim ugoščuje mnoge svjetske jazz soliste i autore. Višestruki je dobitnik nagrade “Status” Hrvatske Glazbene Unije za najboljeg alt-saksofonistu, a 2012. godine dobiva i Porina za najbolji jazz album i najbolju jazz izvedbu. Osim jazza, sklada i klasičnu i filmsku glazbu te je izraziti podupiratelj mladih glazbenika koje uključuje u svoje projekte ili sudjeluje u njihovima.

Do sada je snimio desetak jazz albuma kao autor i član svirajući sa svim eminentnim imenima slovenske i hrvatske jazz scene. Dakle riječ o jednom od naših najsvestranijih i najagilnijih jazzera, učeniku Reggiea Workmana, osnivaču kvinteta Ten Directions, tenteta Mirokado Orchestra i suradniku gotovo svih istaknutijih jazz glazbenika na široj regionalnoj sceni 

Osim Mire na alt saksofonu i flauti, quartet čine Petar Čulibrk (klavir), Nikola Matošić (kontrabas) i Gašper Bertoncelj (bubnjevi).

Ne propustite ovako dobar koncert!

Nedjelja je predviđena za još jedan koncert Gradske glazbe Nova Gradiška i njihove vokalne solistice Barbaru Španović i Karmen Szabo.

Naravno okrijepa je uz Bošnjak pivo i Hoborka vino!

Vidimo se u gradskom parku 6.i 7. 8. u 21 sati!