Naslovnica GRAD DUBIOZA KOLEKTIV i ELEKTRIČNI ORGAZAM OTVORILI NAJPOSJEĆENIJU PRVU VEČER NOVOGRADIŠKOG GLAZBENOG LJETA...

DUBIOZA KOLEKTIV i ELEKTRIČNI ORGAZAM OTVORILI NAJPOSJEĆENIJU PRVU VEČER NOVOGRADIŠKOG GLAZBENOG LJETA /PHOTO GALERIJA/

971
0
Podijeli objavu

Najveća manifestacija u grada Nove Gradiške i okolice započela je jučer, u četvrtak, tradicionalnom rock večeri.

Na najvećem Open Air festivalu u regiji, ispred skoro 20 tisuća ljudi, nastupili su legendarni ‘Električni orgazam’ i mega popularna ‘Dubioza kolektiv’, dok su prije njih atmosferu zagrijali članovi benda ‘Another Rock Trio’.

Dečki iz Električnog orgazma svojim hitovima oduševili su publiku koja se prisjetila nekih dana iz mladosti, ali i mlađe posjetitelje koji su se nastavili zabavljati uz članove Dubioze kolektiv koji su izveli izvrtsan i nadasve energičan koncert.

Svakako treba istaknuti činjenicu kako su članovi Dubioze kolektiv nakratko prekinuli turneju po Španjolskoj zbog nastupa na ovogodišnjem Novogradiškom glazbenom ljetu, što govori o važnosti same manifestacije.

Po mnogima, prva večer NG ljeta nije nikada bila posjećenija što svjedoče i fotografije u prilogu. Nadmašena je čak i prošlogodišnja posjećenost kada su nastupili Parni valjak i pokojni Aki Rahimovski kojemu se i ovim putem zahvaljujemo na izvrsnom koncertu.

Naime, ove godine je koncept koncerata malo drugačiji jer se bina više ne nalazi na starom mjestu nego je smještena između ZG banke i stambene zgrade tzv. Penzionerka, te se tako osiguralo i značajno više mjesta za brojne posjetitelje koji će Novu Gradišku ovih dana posjetiti iz svih zemalja regije, a također je i više prostora i za popratne sadržaje.

Uglavnom, svakako treba pohvaliti organizatore iz Turističke zajednice grada Nova Gradiška na odlično obavljenom poslu i dobroj logistici.

Kao i uvijek, Novogradiško glazbeno ljeto nosi i brojne druge popratne sadržaje i događanja. Ove godine imamo i 8. Bošnjak CRAFTiNG festival piva u gradskom parku, brojne štandove na kojima se može naći stvarno puno proizvoda i artikala od raznih jela, pića, slastica, domaćih rukotvorina, igračaka itd…

Također, uz sve navedeno prisutna je i bogata gastro ponuda u gradskom parku tako kad “podvučemo crtu” dolazimo do činjenice da je ova značajna manifestacija iz godine u godinu, gledajući cjelokupnu organizaciju i pojedinačne stavke, sve bogatija sadržajima i kvalitetom što doprinosi sve boljem položaju Nove Gradiške kao sve važnijeg faktora kontinentalnog turizma Hrvatske.

Večeras, na središnjem gradskom trgu očekuje se još više posjetitelja jer nastupaju Tamburaški sastav „Bisernica”, Tomislav Bralić i klapa „Intrade”, te zvijeda večeri Halid Bešlić.