Naslovnica GRAD POU MAR – KRATKI UMJESTO REKLAMA NOVI PROGRAM KINO MREŽE

POU MAR – KRATKI UMJESTO REKLAMA NOVI PROGRAM KINO MREŽE

439
0
Podijeli objavu

“Kratki umjesto reklama” novi je program Hrvatske mreže neovisnih prikazivača koji će se odvijati u 12 nezavisnih kina diljem Hrvatske kroz prosinac 2022. Publika će tako u kinima diljem Hrvatske imati priliku vidjeti niz nagrađenih kratkometražnih filmova koji će se prikazivati kao “poklon” gledateljima, prije dugometražnog filma koji u rasporedu kino programa.

Novogradiška publika do kraja prosinca uživat će u sljedećim naslovima:

ANIMIRANI FILMOVI:

Ježeva kućica (Eva Cvijanović, 2018) 10′

Lutka film, film za djecu, stop-animacija, boja, manjinska koprodukcija HR i CA.

U bujnoj i raskošnoj šumi jedan vrijedan jež naučit će tri šumska razbojnika – vuka, medvjeda, divlju svinju, ali i lukavu liju – da na svijetu nema mjesta poput doma.

Biciklisti (Veljko Popović, 2018) 7’20”

Animirani film, 2D

Biciklistička sezona je u velikoj završnici. Tijekom posljednje utrke dvojica biciklista na vrhu ljestvice bore se ne samo za trofej nego i za naklonost dame i ispunjenje svojih erotskih fantazija. U međuvremenu, mali mediteranski grad priprema se za dolazak prekooceanskog broda i njegova kapetana.

Život s Hermanom H. Rottom (Chintis Lundgren, 2016) 11’6”

Animirani film, manjinska koprodukcija, crtež na papiru, klasična animacija, 2D, boja

Herman H. Rott, štakor i panker, samuje u neredu svog stana. Jednoga dana umiljata malograđanska mačka ugleda pijanog Hermana kako se vraća kući. Smjesta zaključuje da je vrlo šarmantan te se useljava u njegov stan – bez pitanja.

IGRANI FILM:

Zvir (Miroslav Sikavica, 2016) 15’

Igrani film

Lakomisleno prihvaćen građevinski posao u apartmanskom naselju na obali pretvara se u komplikaciju za bagerista iz zaleđa koji, da bi sačuvao očinski autoritet te odradio legalan ali prljav posao, mora ukloniti neželjena svjedoka.