Naslovnica C'EST LA VIE OPĆINA VRBJE: POMOĆ U KUĆI – OLAKŠAVA ŽIVOT i PRUŽA MORALNU POTPORU

OPĆINA VRBJE: POMOĆ U KUĆI – OLAKŠAVA ŽIVOT i PRUŽA MORALNU POTPORU

373
0
Podijeli objavu

Pomoć u kući je usluga koju nude organizacije ili pojedinci i koja pruža podršku ljudima u potrebi da obave svoje kućne poslove i da zadovolje svoje osnovne potrebe. Ova usluga je od velike koristi osobama starije životne dobi, osobama s ograničenom mobilnošću ili onima koji se bore sa zdravstvenim problemima. Pomoć u kući se sastoji od različitih vrsta usluga, uključujući pružanje njege, pomoć u obavljanju kućanskih poslova, pomoć u odlasku na kupovinu, kao i socijalizaciju. Pružanje pomoći u kući je korisno za zajednicu jer pomaže ljudima da ostvare stabilnost u svom životu i omogućuje im da obavljaju svoje obaveze. Također, pomaže im da imaju pristup zdravstvenim uslugama i da budu uključeni u društvenu zajednicu. Pružanje pomoći u kući je od velike koristi za ljude u potrebi, jer im pomaže da obave svoje kućne poslove i zadovolje svoje osnovne potrebe. Ona također pomaže u poboljšanju razine kvalitete života osoba u potrebi.

Postoje brojne organizacije i pojedinci koji nude pomoć u kući, a pomoć u kući je važna socijalna usluga koja je od velike koristi za ljude u potrebi. Ona pruža podršku potrebnima i omogućuje im da zadovolje svoje osnovne potrebe i da budu uključeni u društvenu zajednicu.

  • “Kroz projekt „Zajedno za žene II“ koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 741.600,00 kuna Općina Vrbje provodi pružanje ove usluge za 90 najpotrebitijih s našeg područja.  Iza nas je gotovo polovica provedbe projekta, i prema do sad provedenim evaluacijama korisnici su iznimno zadovoljni pruženom uslugom. Važno je istaknuti kako i zaposlene žene, njih 15, iznimno je zadovoljno prilikom da radi u mjestu svoga stanovanja. Zaposlenje na projektu omogućilo im je povratak na tržište rada i to u profesiji koja čini vidljivu promjenu u lokalnoj zajednici. Projekt provodimo u partnerstvu sa Centrom za socijalnu skrb Nova Gradiška i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – PU Slavonski Brod, te se nadamo da će po završetku istog biti osiguran nastavak financiranja kroz Europski socijalni fond +”. – navode iz Općine Vrbje

Oćina Vrbje