Naslovnica GRAD KAZALIŠNA PREDSTAVA “ŽELIM BITI, HOĆU BITI” RAZVESELILA DJECU U DOMU KULTURE

KAZALIŠNA PREDSTAVA “ŽELIM BITI, HOĆU BITI” RAZVESELILA DJECU U DOMU KULTURE

354
0
Podijeli objavu

Dom kulture u ponedjeljak, 13. ožujka posjetila je vesela družina predstave Želim biti, hoću biti. Produkcija je to Kazališta Prijatelj, Gradskog kazališta Sisak i Teatra CIRKUS Punkt. Ovu poučnu priču o odrastanju djece i njihovom pravu na izbor posjetili su učenici razredne nastave Osnovne škole “Mato Lovrak”.

Predstava „Želim biti, hoću biti“ na humorističan način donosi konflikt veselih dječjih maštanja o budućnosti djevojčice Lidije i racionalnih stavova njezinih roditelja koji pokušavaju kćerkicu uputiti na „prava zanimanja“, dok ona kroz ples i pjesmu uživa u maštanju o svom budućem životu. Predstava upozorava da svako dijete ima ne samo pravo na obrazovanje, nego i na maštanje, na želje koje su samo njegove, a najvažnija poruka je da su sva zanimanja jednako vrijedna i jednako doprinose onome što svi želimo – sretnom i pravednom ljudskom društvu. Ne postoji najbolje zanimanje. „Važno je nekome pomoći! Kad nekome pomažeš taj čas imaš najbolje zanimanje na svijetu!“

Odgovore na brojna pitanja koja djecu čekaju u životu pokušali su dati glumci ove vesele predstave, a djeca su ih nagradila toplim pljeskom.

Tekst za predstavu priredio je Hrvoje Zalar, redateljica je Marijana Matoković, glumili su: Lidija Kraljić, Antonia Šašo Brkanić i Hrvoje Zalar.

Izvedba je organizirana za unaprijed najavljene skupine djece, a ulaz je bio besplatan.

Predstava je održana uz potporu Ministarstva kulture i medija RH i Grada Nova Gradiška.

POU MAR