Naslovnica GRAD Gm NG – OTVORENA IZLOŽBA “DVA ELEMENTA” BIANKE GARČEVIĆ /VIDEO + PHOTO/

Gm NG – OTVORENA IZLOŽBA “DVA ELEMENTA” BIANKE GARČEVIĆ /VIDEO + PHOTO/

520
0
Podijeli objavu

Gradski muzej Nova Gradiška ugostio je zanimljivu izložbu pod nazivom “Dva elementa” mlade novogradiške umjetnice Bianke Garčević. Brojnu prisutnu publiku željnu kulture u uvodnim govoru pozdravio je ravnatelj Gradskog muzeja kustos Miroslav Pišonić koji je ujedno sažeto i opisao samu temu izložbe i predstavio autoricu koja je nakon toga formalno otvorila istu.

  • Otvorenje izložbe i što Bianka kaže o svome radu pogledajte u video zapisu i tekstu u nastavku:

Životopis:

Bianka Garčević, rođena 03.07.1994. godine u Beogradu. U Zagrebu 2012. godine završava srednju Školu primijenjene umjetnosti i dizajna, a 2018. godine završava preddiplomski sveučilišni studij Likovna kultura na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Diplomski studij završava 2021. u klasi Ante Rašića. Sudjeluje na desetak skupnih izložbi te izlaže samostalno kao član grupe Dva u galeriji Zilik u Karlovcu te u galeriji Academia Moderna u Zagrebu.

Bianka o svom radu:

Nakon osjetnog nemira i nezadovoljstva pri slikanju definiranih i zadanih formi, odnosno formi koje označavaju uvriježenu percepciju simbola i značenja u umjetničkom i društvenom kontekstu, odlučila sam svojoj slici, nakon pomno promišljenog i postupnog reduciranja, do kraja oduzeti bilo kakav narativni značaj.

Foto: Jelena Kovre /Gradski muzej/ i Dejan Ivanković /novagradiska.eu/