Naslovnica GRAD NOĆ KNJIGE SVEČANO ZAVRŠENA PROGLAŠENJEM NAJČITATELJA GRADSKE KNJIŽNICE NG /VIDEO + PHOTO/

NOĆ KNJIGE SVEČANO ZAVRŠENA PROGLAŠENJEM NAJČITATELJA GRADSKE KNJIŽNICE NG /VIDEO + PHOTO/

596
0
Podijeli objavu

Ovogodišnja Noć knjige u organizaciji Gradske knjižnice Nova Gradiška ponudila je zaista pregršt zanimljivih događanja. Od proglašenja malih najčitatelja, radionice na temu umjetne inteligencije, predtavljanja Fantasy kluba i SF romanopisca i radionice, večeri posvećenoj zavičajnom pjesniku Đuri Sudeti, te na kraju proglašenja odraslih najčitatelja koje predtavljamo u ovom prilogu.

Upravo je sinoć u ugodnoj atmosferi Dječjeg odjela Gk upriličeno proglašenje odraslih najčitatelja. Bilo je to uistinu veselo druženje, a cijelokupni ugođaj dodatno je pjesmom i svirkom oplemenio i Danko Trupinić koji je izvodio domaće evergreene ’80-ih.

24. travnja u ugodnoj atmosferi Dječjeg odjela Gradske knjižnice  upriličeno je  proglašenje najčitatelja Odjela za odrasle uz simboličnu proslavu 1. godišnjice Čitateljskog kluba GKNG. Bilo je to uistinu veselo druženje, a cijelokupni ugođaj dodatno je pjesmom i svirkom oplemenio i Danko Trupinić koji je izvodio domaće evergreene ’80-ih.

Priznanja i prigodne darove: personalizirane eko-vrećice za knjige, knjige i označnike NOĆI KNJIGE 2023. odraslim najčitateljima uručila je ravnateljica Ernestina Straga-Šašić.

Neki od najčitatelja su nažalost bili spriječeni doći, no oni koji su nazočili nisu krili oduševljenje i osjećaje.
Kristina Arić je sve prisutne ganula svojim govorom kojim je istaknula zašto je počela čitati više nego u mladosti, te je pohvalila djelatnike Gradske knjižnice koji se trude da knjižnica uvijek ima najnovija djela koja najviše čita, no i rado posegne i za starim i rijetkim naslovima koje također nalazi na stalažama.

Marija Nada Potočki se također obratila posjetiteljima te naglasila kako je, između ostalog, dobro čitati razna djela kako bi čovjek održao i obogatio vokabular.

Kreativnim  članovima Čitateljskog kluba GKNG koji je aktivno počeo s radom u prošlogodišnjoj Noći knjige (Kristini Arić, Mandici Karakaš, Mariji Kvakić, Vesni Oršulić, Nadi Šerić, Snježani Jureković, Slobodanu Radivojeviću i Goranu Bašiću) blokiće za „knjižne preporuke“ s olovkama uručila je voditeljica Kluba Biljana Dakić, a Nevenka Milinčević ljubavi pročitala je pjesmu posvećenu ljubavi prema knjizi, čitanju i „svojoj“ knjižnici kao čestitku uz Noć knjige. Željko Grganić, također vijerni član  knjižnice govorio je o svojim video uratcima vezanim uz knjigu i čitanje.  

Ravnateljica Ernestina Straga Šašić kao i Biljana Dakić i Renata Matijašević nisu krili zadovoljstvo ovogodišnjom manifestacijom te su se zahvalili Gradu Nova Gradiška i Ministarstvu kulture i medija na potpori.

Atmosferu od sinoć možete pogledati na live streamingu na Facebook stranici NovaGradisk.EU, dok riječi ravnateljice Ernestine Straga Šašić, nagrađene Kristine Arić i vjerne čitateljice prof. Marije Kvakić možete pogledati u VIDEO ZAPISU u nastavku:

Ovogodišnji najčitatelji su:

  1. VESNA CVIJIĆ
  2. GORAN ŠARIĆ
  3. MARIJA HORVATIN
  4. DINKO DUJIĆ
  5. JADRANKA BRDARIĆ
  6. JADRANKO PAULUS
  7. VESNA CVJETKOVIĆ
  8. KRISTINA ARIĆ
  9. GORDANA SLOBODNJAK
  10. SIMONIDA TARBUK
  11. MARIJA NADA POTOČKI
  12. MARIJANA DOKUZOVIĆ