Naslovnica NAJAVE “FLAMENCO EN VIVO” – PLESNA POSLASTICA U PONEDJELJAK NA DASKAMA DOMA KULTURE

“FLAMENCO EN VIVO” – PLESNA POSLASTICA U PONEDJELJAK NA DASKAMA DOMA KULTURE

210
0
Podijeli objavu

FLAMENCO EN VIVO!

PONEDJELJAK, 22. 5. u 19:00 sati

DOM KULTURE – ULAZ JE SLOBODAN

Dragi prijatelji plesne i glazbene umjetnosti,

iz Pučkog otvorenog učilišta Nova Gradiška s velikim veseljem najavljujemo plesno-glazbeni događaj Flamenco en vivo! koji donosi flamenko u najtipičnijem današnjem formatu, a to je tablao. Vrhunski umjetnici predstavit će nam se nastupom u Domu kulture, ponedjeljak 22. 5. s početkom u 19:00 sati.

Publika će moći uživati u strastvenom plesu španjolske plesačice Virginie Delgado i slovenskog plesača Mitje Obeda te programu punom emocija, atraktivnih kostima i koreografije. Na pozornici će im se pridružiti glazbenici Nina Ćorić i Morenito de Triana.

Virginia Delgado madridska je plesačica, koreografkinja i profesorica s diplomom iz flamenka i Danza Española. Studirala je u legendarnom centru za flamenko Amor de Dios, kombinirajući ovu izobrazbu s onom klasičnog plesa na Kraljevskom konzervatoriju u Madridu. Godine 2013. osnovala je prvu plesnu trupu flamenka u Češkoj Cía. Virginia Delgado s kojom djeluje do danas. Surađivala je s brojnim umjetnicima, a posebno su ističu njezine suradnje s Blancom Perdiger, Irene Álvarez i La Lupi.  Djeluje i preko svoje plesne škole u Pragu te podučava flamenko diljem Europe.

Mitja Obed kao flamenco plesač prvo se usavršavao u rodnoj Sloveniji. Ubrzo odlazi u Madrid te na akademiji Amor de Dios polazi satove kod zvučnih imena kao što su La Lupi, Maria Juncal, Alfonso Losa, Joaquin Grilo i brojni drugi. Surađuje s brojnim umjetnicima iz Slovenije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Španjolske, a predstave Dictarot, Flamencoraneo, Trenutak, Del Viento i Kutija rezultat su tih suradnji. Dobitnik je nagrade za najboljeg koreografa na festivalu Transgeneracije u Ljubljani. Od 2012. kontinuirano vodi školu flamenca plesa „Un Respiro“ u Zagrebu.

Morenito de Triana slovački je flamenco gitarist aktivan na sceni više od 25 godina, a formirao se uz španjolske majstore gitare Gerarda Nuňeza, Niño de Pura i Josea Manuela Tudely. Godine 1999. dobiva priliku svirati u čast Paca de Lucije uoči njegovog koncerta u Pragu, a 2002. postaje prva gitara u skupini flamenco plesača Juana Polvilla te s njim nastupa u Španjolskoj, Francuskoj, Italiji, Njemačkoj, Rusiji, Japanu, Kostariki, Peruu i Poljskoj. Finalist je na Concurso Regional de guitarra flamenca de Niño Ricardo u Sevilli i na prestižnom španjolskom festivalu La Union.

Nina Ćorić zagrebačka je pjevačica flamenka i direktorica Flamenco Festivala Zagreb od 2012. do danas. Usavršavala se u Madridu i Sevilli te polazila satove pjevanja kod Montse Cortés i Alicie Acuñe. Stalna je suradnica Veleposlanstva Kraljevine Španjolske u Hrvatskoj s ciljem promoviranja flamenka u Hrvatskoj i šire. Iza sebe ima brojne koncerte i nastupe (Nacionalni Dan Španjolske, Međunarodni festival čipke, Varaždinske barokne večeri) kao i projekte s Balkan Zoo albumom „Recyle“ i Tamburaškim orkestorm HRT-a i maestrom Sinišom Leopoldom – „Flamenko u ozračju tambure“. Ekskluzivni je izvođač Croatia Records.

Program se održava u organizaciji POU “Matija Antun Relković” i pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Kraljevine Španjolske u Hrvatskoj i Grada Nova Gradiška.