Naslovnica EU UDRUGA “STUDIO B”: NASTAVAK USPJEŠNOG PROJEKTA RU:TOPIA – ZAJEDNICA PO MJERI MLADIH...

UDRUGA “STUDIO B”: NASTAVAK USPJEŠNOG PROJEKTA RU:TOPIA – ZAJEDNICA PO MJERI MLADIH II” /VIDEO/

473
0
Podijeli objavu

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja „Studio B“ nastavila je popularan projekt “RU:TOPIA – RAZVOJ ZAJEDNICE PO MJERI MLADIH II”, jednogodišnji projekt usmjeren osnaživanju mladih iz ruralnog područja i podizanju kvalitete njihova života.
Projekt je podržan od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade i kroz fondove Europske unije, dok je partner u provedbi projekta Općina Vrbje.

Tijekom cijelog trajanja projekta održavaju se mnoge aktivnost. Cilj aktivnosti je savjetovati mlade, informirati ih o trenutnim politikama za mlade, mogućnostima obrazovanja, stručnog usavršavanja, osposobljavanja i zapošljavanja. Aktivnosti se provode dva puta tjedno.

“Sunčana strana ulice“ i ostali projekti o kojima ćetečuti u VIDEO PRILOGU također su zanimljive aktivnosti koje vrijedni djelatnici i volonteri Udruge Studio B provode s mladima.

Cilj projkta je potaknuti mlade sa područja općine Vrbje da dobju priliku izraziti svoje potrebe i probleme na strukturiran način, te tako će tako i sami steći potrebito samopouzdanje pri procesu kreiranja vlastitog Akcijskog plana.

Sve radionice i sadržaji bili su besplatni, a kroz projekt je osiguran i prijevoz za sudionike, te psihološka pomoć. Također, svim sudionicima od ove godine je omogućen ugodan boravak na novoj adresi udruge u novoobnovljenom prostoru prizemlja Osnovne škole u Bodovaljcma.

Projekt omogućio mladima stjecanje znanja i vještina koje imaju veliki utjecaj na njihov osobni razvoj na području konkurentnosti u zapošljivosti i ostalim granama života. Mladi su povećali svoju participaciju u društveno korisnim aktivnosti, te jasnije promišljaju svoju budućnost kako na individualnom planu tako i kroz osvještavanje njihove uloge u razvoju lokalne zajednice u kojoj žive.

  • “Na kraju želimo zahvaliti našem partneru, Općini Vrbje, na svesrdnoj podršci i uključivanju u provedbu projekta, svim našim korisnicima i korisnicama i suradnicma. Također, želimo istaknuti kako je Središnji državni ured za demografiju i mlade prepoznao kvalitetu našeg rada i iznimnu učinkovitost provedbe prvog ovakvog projekta na temelju kojeg je RUTOPIA dobila svoj nastavak i u 2023. godini, na što smo iznimno ponosni!” – istaknula je Nikolina Jureković, predsjednica Udruge “Studio B”.
  • VIŠE O SAMOM PROJEKTU I SVIM OSTALIM AKTIVNOSTIMA U VIDEO SNIMCI U RAZGOVORU S NIKOLINOM JUREKOVIĆ: