Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti ŽUPANIJA – DOSTOJANSTVENO OBILJEŽEN DAN DRŽAVNOSTI

ŽUPANIJA – DOSTOJANSTVENO OBILJEŽEN DAN DRŽAVNOSTI

268
0
Podijeli objavu

Obilježavanje Dana državnosti započelo je svečanim misnim slavljem – Misom za Domovinu u Župnoj crkvi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu u spomen na sve branitelje Domovine i one čiji su životi upisani u hrvatsku povijest, a nastavljeno polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja, prisjećajući se tako godišnjice konstituiranja prvog demokratskog i višestranačkog Sabora 1990. godine kada su stvoreni temelji modernog Sabora i potvrđena njegova povijesna uloga u očuvanju hrvatske državnosti.

Uz ovaj najveći hrvatski praznik i simbol uspostave hrvatske države, slobode i demokracije odajemo počast svima koji su svojim idejama, vizijama, borbom i zalaganjem pridonijeli stvaranju slobodne i suverene Republike Hrvatske. Zahvaljujući njima i braniteljima Domovinskog rata, danas imamo priliku živjeti u slobodnoj, europskoj zemlji, predanoj stvaranju bolje budućnosti za sve njezine stanovnike.

Tim povodom danas su na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu položeni vijenci i zapaljene svijeće kod Središnjeg križa u spomen na sve poginule, smrtno stradale i nestale hrvatske branitelje. Vijence su položili župan Danijel Marušić zajedno s izaslanstvom Brodsko-posavske županije, izaslanstvo Grada Slavonskog Broda, izaslanstvo PU Brodsko-posavske na čelu s načelnikom Antunom Valićem, predstavnici Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata, predstavnici udruga te političkih stranaka. Izaslanstva su potom vijence položila i kod Spomenika hrvatskim braniteljima na Trgu Stjepana Miletića u Slavonskom Brodu te kod spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr.Franji Tuđmanu.

bpz.hr