Naslovnica EU OPĆINA VRBJE: PROJEKT „ZAJEDNO ZA ŽENE II“ – UNAPREĐENJE KVALITETE ŽIVOTA KROZ...

OPĆINA VRBJE: PROJEKT „ZAJEDNO ZA ŽENE II“ – UNAPREĐENJE KVALITETE ŽIVOTA KROZ POMOĆ U KUĆI I DEINSTITUCIONALIZACIJI SOCIJALNIH USLUGA

225
0
Podijeli objavu

S velikim zadovoljstvom želimo vas obavijestiti da se uskoro završava provedba projekta Zajedno za žene II., koji je imao za cilj unaprjeđenje kvalitete života starijih i nemoćnih osoba kroz pružanje usluge pomoći u kući. Kroz šest mjeseci aktivnog djelovanja, naš tim vrijednih žena uspio je poboljšati uvjete života naših korisnika te im pružiti podršku i brigu koja im je najpotrebnija. – ističu iz Općine Vrbje.

Projekt Zajedno za žene II bio je financiran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Njegov glavni cilj bio je pružiti vrhunsku uslugu pomoći u kući onima kojima je najpotrebnija, te spriječiti institucionalizaciju starih i nemoćnih osoba. Kroz projekt, naše vrijedne žene su posvetile svoje vrijeme i napore kako bi omogućile korisnicima da ostanu duže u svom domaćinstvu i osjećaju se sigurno i podržano. Usluga pomoći u kući obuhvaćala je širok spektar aktivnosti, uključujući pomoć u obavljanju kućanskih poslova, pripremi obroka, nabavi namirnica, kao i pratnju i podršku prilikom odlazaka u nabavku ili medicinske preglede. Naš cilj bio je osigurati da naši korisnici dobiju sve što im je potrebno kako bi njihov svakodnevni život bio što udobniji i lakši. Pomoću sredstava iz Europskog socijalnog fonda, kroz projekt Zajedno za žene II uspjeli smo osigurati i podijeliti higijenske potrepštine za naše korisnike. Ove potrepštine su neophodne za osiguravanje čistoće i higijene korisnika, ali i za podršku našim zaposlenim ženama kako bi mogle pružiti kvalitetnu skrb i brigu. Zahvaljujući predanosti našeg tima i podršci zajednice, projekt je ostvario iznimne rezultate. Krajnji korisnici su ocijenili usluge koje smo pružali ocjenom 5,0 što nam daje veliko zadovoljstvo i potvrdu da smo uspjeli ostvariti naš cilj – poboljšati kvalitetu života starijih i nemoćnih osoba.

  • Osim što smo osigurali bolje uvjete života našim korisnicima, projekt je također imao važan doprinos u deinstitucionalizaciji socijalnih usluga. Naša fokusiranost na pomoć u kući omogućila je starijim i nemoćnim osobama da ostanu u svom domaćinstvu umjesto da budu smještene u institucije. To je pružilo korisnicima veću autonomiju, samostalnost i dostojanstvo, a istovremeno je smanjilo troškove i opterećenje na sustav zdravstvene skrbi. Naša misija nije završena krajem ovog projekta. Očekujemo da ćemo nastaviti s programom pružanja pomoći u kući kako bismo nastavili podržavati naše korisnike i pridonositi njihovoj kvaliteti života. No, prije nego krenemo u novu fazu, naše vrijedne žene će biti na zasluženom odmoru, jer su njihovi napori bili iznimno važni i vrijedni priznanja.

Željeli bismo zahvaliti svim našim korisnicima na ukazanom povjerenju i prilici da budemo dio njihovih života.OPĆINA VRBJE