Naslovnica GRAD ZAGREBAČKI KOMORNI ORKESTAR u SUBOTU u CRKVI SVETE TEREZIJE

ZAGREBAČKI KOMORNI ORKESTAR u SUBOTU u CRKVI SVETE TEREZIJE

294
0
Podijeli objavu

ZAGREBAČKI KOMORNI ORKESTAR

SUBOTA, 1. 7. u 20:00 sati

CRKVA SVETE TEREZIJE AVILSKE – ULAZ JE SLOBODAN

VOLIM LJETO I KULTURU

Dragi prijatelji glazbene umjetnosti,

s velikim veseljem najavljujemo Zagrebački komorni orkestar, sastavljen od vrhunskih glazbenika koji će nam se predstaviti koncertom u Crkvi svete Terezije Avilske, 1. srpnja s početkom u 20:00 sati. Izvodeći baroknu, klasičnu i suvremenu glazbu žele široj publici predstaviti bogatstvo i ljepotu ozbilnjih nota.

Kroz međunarodni Festival Musica Maxima te brojne koncerte i gostovanja, Zagrebački komorni orkestar sa svojim prijateljima glazbenicima iz cijelog svijeta pokušava dodatno potaknuti ljubav prema klasičnoj glazbi. Zagrebački violinisti, Mladen Dervenkar i Marko Mađarić, okupili su 2004. petnaest mladih vrhunski obrazovanih gudača s Muzičke akademije u Zagrebu i nanovo pokrenuli Zagrebački komorni orkestar koji je Rudolf Matz okupio još davne 1937. godine s idejom da nastave tradiciju zagrebačke violinističke škole.

Orkestru su značajno doprinijeli i dosadašnji voditelji Diane Pascal, Tonko Ninić i Orest Shourgot. Posebnu važnost za ZKO ima i trajna suradnja i prijateljstvo s ruskim virtuozom Maximom Fedotovim, koji je od samog početka djelovanja orkestra počasni voditelj, a od 2009. godine i umjetnički direktor međunarodnog festivala Musica Maxima u organizaciji Zagrebačkog komornog orkestra.

Manifestaciju Volim ljeto i kulturu organizira Pučko otvoreno učilište “M. A. Relković” Nova Gradiška u partnerstvu s Turističkom zajednicom Grada Nova Gradiška.

Program je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Nova Gradiška, HAVC-a i Turističke zajednice Grada Nova Gradiška.

PROGRAM:

W. A. Mozart:  Divertimento K-137 u B duru

Andante-Allegro di molto – Allegro assai

A. Dvorak:  Slavenski ples op 72 br 2

A. Vivaldi:  Koncert za dvije violine u a molu RV 522

Allegro – Larghetto e Spiritoso -Allegro 

Petromila Marica Jakas, Lara Rimac violine 

J. Brahms: Madžarski ples No 5 

J. Brahms:  Madžarski ples No 1     

Noami Konforta violina 

E. Grieg: Holberg suite

Praeludium-Sarabande -Gavotte -Air -Rigaudon